Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Alt du vil vite om samfunnsøkonomi

men aldri har våget å spørre om

Hvorfor er det så dyrt i Norge? Hvem bestemmer renta? Hvorfor kan vi ikke bruke oljepengene? I denne boka får samfunnsengasjerte en lettfattelig forklaring på sentrale spørsmål i samfunnsøkonomien, uten at noen form for forkunnskap kreves. Les mer

449,-
Sendes innen 1 virkedag
Hvorfor er det så dyrt i Norge? Hvem bestemmer renta? Hvorfor kan vi ikke bruke oljepengene? I denne boka får samfunnsengasjerte en lettfattelig forklaring på sentrale spørsmål i samfunnsøkonomien, uten at noen form for forkunnskap kreves. Forfatteren har skrevet boka på en engasjerende måte og forklarer kompliserte ting på en måte som kan få alle til å forstå.

Lurer du på hvorfor Norges Bank ikke setter ned renten denne gangen, les kapitlet om rentenedsetting. Hører du i media at arbeidsledigheten stiger, les kapitlet om arbeidsledighet for å få en bedre forståelse av situasjonen. Det er alltid masse mediaomtale rundt budsjettforhandlingene i Stortinget, men informasjonen som kommer fram er ikke alltid like forklarende - denne boken kan kanskje hjelpe deg til å forstå prosessene bedre. Kort sagt, er det noe du lurer på, eller synes er komplisert når det gjelder samfunnsøkonomiens verden, så finner du svarene her og fremstilt på en slik måte at alle kan forstå.

Visste du at:

· det kan være gunstig å la NSB gå med underskudd?

· arbeidsledighet ikke skyldes flere maskiner, kvinners inntog i arbeidslivet eller konkurranse fra Asia?

· noe inflasjon er gunstig?

· innføring av euro ville gjøre det lett for deg å ta boliglån i Frankfurt?

· pengepungen til det norske samfunnet er 3 milliarder arbeidstimer?

· kinobilletter er noe av det som varierer mest i pris mellom land?

· en pils på et utested koster så mye i Norge fordi servitøren ellers kunne ha jobbet i Nordsjøen?
Ikke? Da er denne boken noe for deg, for den handler om Alt du vil vite om samfunnsøkonomi.

Omtale av boka i Østlandsposten
Innhold

Medlemsvurdering:
Med en mann som arbeider innenfor økonomi skulle du tro jeg visste alt dette allerede. Desverre er ikke alle like flinke til å forklare som Erling Røed Larsen er! Her opplevde jeg virkelig at jeg fikk en innføring fra grunnen av i alt som ligger bak en politisk diskusjon. Særlig det forfatteren skrev om rentenedsetting og det han skrev om budsjettforhandlingene gjorde at et lys gikk opp for meg. Når du leser denne boken, vil du ikke føle at du er tilbake på videregående. Tvert imot vil du føle du har fått kunnskap du trenger for å fungere i samfunnet.

bokelskeren

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
277
ISBN
9788205329188
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2004
Format
22 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

K
Kristin – 08.11.2006

– Samfunnsøkonomi burde for lengst vært obligatorisk pensum i skolen. Mangel på forståelse av hvordan økonomien fungerer gir oss dårligere grunnlag til å skjønne hvordan samfunnet fungerer som helhet. Boken tar grundig for seg emner som angår alle, som renten, kronekursen, bruk av oljepenger, valuta etc. Denne boken er derfor et funn, en lettlest og pedagogisk (men ikke belærende) innføring i samfunnsøkonomien, og da spesielt hvordan den norske økonomien fungerer. Det skal ikke være nødvendig å ta en universitetsgrad for å skjønne hvorfor vi ikke kan bruke opp alle oljepengene i morgen, og denne boken vil være en tilstrekkelig innføring for lekfolk. Denne boken har fylt et tomrom etter lettleste bøker om emnet, og anbefales på det sterkeste.

b
bokelskeren – 13.07.2006

– Med en mann som arbeider innenfor økonomi skulle du tro jeg visste alt dette allerede. Desverre er ikke alle like flinke til å forklare som Erling Røed Larsen er! Her opplevde jeg virkelig at jeg fikk en innføring fra grunnen av i alt som ligger bak en politisk diskusjon. Særlig det forfatteren skrev om rentenedsetting og det han skrev om budsjettforhandlingene gjorde at et lys gikk opp for meg. Når du leser denne boken, vil du ikke føle at du er tilbake på videregående. Tvert imot vil du føle du har fått kunnskap du trenger for å fungere i samfunnet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Alt du vil vite om samfunnsøkonomi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv