Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Freakonomics

a rogue economist explores the hidden side of everything

How can your name affect how well you do in life? What do estate agents and the Ku Klux Klan have in common? Why do drug dealers live with their mothers?The answer: Freakonomics. It's at the heart of everything we do and the things that affect us daily: from sex to crime, parenting to politics, fat to cheating, fear to traffic jams. Les mer

94,-
Sendes innen 7 virkedager
How can your name affect how well you do in life? What do estate agents and the Ku Klux Klan have in common? Why do drug dealers live with their mothers?The answer: Freakonomics. It's at the heart of everything we do and the things that affect us daily: from sex to crime, parenting to politics, fat to cheating, fear to traffic jams. And we can use it to get to the heart of what's really happening under the surface of everyday life. This cult bestseller will show you how, by unravelling your life's secret codes, you can discover a totally new way of seeing the world.

Medlemsvurdering:
Trodde du økonomi var for tørrpinner som elsket revisorheftet sitt og gjerne bare snakket om konjunksjoner, opsjoner og et perfekt allokert marked? Tenkt igjen! Freakonomics viser på en briljant og morsom måte at økonomi er alt du vil den skal være. Her stilles det spørsmål som får deg til å le høyt, gruble til langt på kveld og gispe av begeistring. For hvem skulle vel tro at økonomi kunne svare på hva lærere i Chicago og sumobrytere har til felles? Boken er et must-have for både økonomer og alle andre som liker en god leseopplevelse eller å tenke litt utenfor boksen. Et perfekt samarbeid mellom en god skribent med humoristisk sans og en økonom som vandrer lykkelig på grensen mellom geni og galskap. En bok som har skapt bølger i det amerikanske samfunnet, men som viser hvor utrolig mye tall kan fortelle. En fantastisk bok som du rett og slett MÅ lese! Jeg har ikke kost meg sånn på evigheter - eller lært så mye. Denne boken burde vært pensum for økonomistudenter! En klassiker uten tvil.

LL

Se alle vurderinger

Detaljer

Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
ISBN
9780141030081
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
18 x 11 cm

Kunders vurdering

L
LL – 07.02.2010

– Trodde du økonomi var for tørrpinner som elsket revisorheftet sitt og gjerne bare snakket om konjunksjoner, opsjoner og et perfekt allokert marked? Tenkt igjen! Freakonomics viser på en briljant og morsom måte at økonomi er alt du vil den skal være. Her stilles det spørsmål som får deg til å le høyt, gruble til langt på kveld og gispe av begeistring. For hvem skulle vel tro at økonomi kunne svare på hva lærere i Chicago og sumobrytere har til felles? Boken er et must-have for både økonomer og alle andre som liker en god leseopplevelse eller å tenke litt utenfor boksen. Et perfekt samarbeid mellom en god skribent med humoristisk sans og en økonom som vandrer lykkelig på grensen mellom geni og galskap. En bok som har skapt bølger i det amerikanske samfunnet, men som viser hvor utrolig mye tall kan fortelle. En fantastisk bok som du rett og slett MÅ lese! Jeg har ikke kost meg sånn på evigheter - eller lært så mye. Denne boken burde vært pensum for økonomistudenter! En klassiker uten tvil.

V
VK – 17.07.2006

– Jeg hadde store forhåpninger til denne boka, på grunn av alt skrytet den har fått i ulike økonomiske tidsskrifter. Og boka er på mange måter god. Hovedbudskapet i Freakonomics er nok at virkeligheten ikke alltid er slik som man først tror, samt at man ikke alltid skal tro blindt på det ekspertene sier. Dette får boka fram på en god måte, men jeg syns antallet eksempler er noe knapt. I stedet for å gå svært grundig gjennom noen få eksempler, burde heller forfatteren tatt for seg flere eksempler på en mer kortfattet måte. Alt i alt en god bok, men ikke fullt så god som enkelte skal ha det til.

T
TAB – 29.05.2006

– Jeg elsket denne boken - den er en samling av essays der en økonom benytter økonomiens prinsipper for å forstå svært varierte fenomener som omgir oss. Påstandene den kommer med er friske, og noen ganger svært vågale. Temaer som tas opp er for eksempel sammenhengen mellom reduksjonen i kriminalitet på nittitallet og legalisering av abort tjue år tidligere, markedsstrategiene til ku klux klan og spørsmål som "Hvis det er sant at crack-pushere tjener så godt, hvorfor bor de da hjemme hos mora si?". Jeg anbefaler denne på det sterkeste til alle som er nyssgjerrige på hvordan ting henger sammen i denne verden, og som har (eller ønsker å ha) et åpent sinn!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Freakonomics:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lemen

Kirsti Blom
Innbundet 
218,- 249,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv