Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Samfunnsøkonomi

en idéhistorie

Samfunnsøkonomi - en idéhistorie er en velskrevet bok som handler om samfunnsøkonomiens tilblivelse, skrevet av en av Norges mest anerkjente samfunnsøkonomer. Den tar deg med på en reise gjennom tid og rom der ideene og teoriene som har bidratt til fagets utvikling blir presentert og drøftet. Les mer

499,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Samfunnsøkonomi - en idéhistorie er en velskrevet bok som handler om samfunnsøkonomiens tilblivelse, skrevet av en av Norges mest anerkjente samfunnsøkonomer. Den tar deg med på en reise gjennom tid og rom der ideene og teoriene som har bidratt til fagets utvikling blir presentert og drøftet. Dette er den første fremstillingen av samfunnsøkonomisk idéhistorie på norsk.
Her stifter du nærmere bekjentskap med de sentrale og ofte fargerike skikkelsene som har formet og dannet grunnlaget for moderne samfunnsøkonomi, fra Adam Smith, via Karl Marx til John Maynard Keynes og Trygve Haavelmo. Boken gir en bred historisk introduksjon til økonomisk tenkning. Den er fri for kompliserte formler og er tilgjengelig også for ikke-økonomer. Samtidig fyller den et tomrom for alle dem som har studert eller studerer samfunnsøkonomi, men som savner en orientering om fagets historiske utvikling.

"Endelig har vi fått en oppdatert systematisk oversikt i norsk språkdrakt over utviklingen av det samfunnsøkonomiske faget."
Ola Storeng, Aftenposten

"Sandmo har heist den økonomisk-faglige fane, holdt seg til en avgrensning av en fagtradisjon, og gjort dette med glans. Økonomer burde skrive flere slike bøker som Agnar Sandmo har skrevet."
Pål Veiden, Morgenbladet

"En faglig begivenhet"
Rune Slagstad

"Gå å kjøp denne boka!"
Steinar Brox

"Uhyre kunnskapsrik!"
Einar Lie

"Sandmo forteller levende og enkelt om sentrale økonomers tanker og ideer. Nettopp utledningene om fagets sentrale begreper gjør den prisbelønte økonomiprofessorens bok så viktig. Sandmo viser at økonomisk idéhistorie ikke bare handler om en håndfull kjente økonomer, men også om de konkrete modellene økonomer benytter seg av daglig. Sandmos bok ville vært et glitrende grunnlag for en 16-timers obligatorisk forskningsrekke i emnet."
Camilla Bakken Øvald, Klassekampen

"Sammanfattningsvis är Sandmos bok en ovanligt bra bok i alla avseenden. Det är den som jag i första hand - före existerande engelskspråkiga alternativ - skulle rekommendera till en skandinavisk allmänekonom som vill få en rejäl överblick över ämnets historia."
Professor Bo Sandelin, ekonomisk debatt

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
393
ISBN
9788215008516
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2006
Format
26 x 17 cm

Kunders vurdering

M
Mannen med hornene – 23.06.2008

– Som samfunnsøkonomi student har denne boken gitt meg et veldig god oversikt over den historiske utviklingen til mitt fag. Ikke bare var boken interessent, men viktig og inspirerende for mine tanker om faget. Noen kapittler kan virke litt lange og det brukes for mange ord sånn at man mister selve kjernen til innholdet. Det som er behagelig med boken er at man kan lese boken stykkevis. Det er ingen problem og legge fra seg boken etter et kapittel og lese videre noen uker senere. Man trenger ikke å ha noen særlig økonomiske utdannelse til å forstå det som er i boka. Jeg vil fraråde folk som har ikke har noen sterk interesse for faget å lese den. Men anbefaler alle som studerer samfunnsøkonomi eller har studert faget å lese historien bak den.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Samfunnsøkonomi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
454,- 499,-
Yngre
Ny!

Yngre

Hanne S. Finstad
Innbundet 
429,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv