Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Det store grønne teltet

«...ikke bare en imponerende roman, men gir også en svært interessant analyse av dagens Russland.»

Dagbladet

Det store grønne teltet er en roman om Sovjetunionens siste 30 år og om dissidentene, det vil si gruppen av samfunnskritiske kunstnere og intellektuelle som ble holdt nede av KGB med alle midler. Vi følger de tre hovedpersonene Ilja, Sanja og Mikha fra de møtes som skolegutter. Les mer

393,-

449,- Spar: 56,-

Sendes innen 3 virkedager
Det store grønne teltet er en roman om Sovjetunionens siste 30 år og om dissidentene, det vil si gruppen av samfunnskritiske kunstnere og intellektuelle som ble holdt nede av KGB med alle midler. Vi følger de tre hovedpersonene Ilja, Sanja og Mikha fra de møtes som skolegutter. Ilja fotograferer, Sanja er en lovende pianist, mens Mikha har talent for poesi. Som voksne velger de å følge kunstnerkallet, hvilket skal vise seg å få store kostnader for både dem selv og deres nærmeste.

Gjennom et mylder av stemmer og skjebner, og med en enestående fortellerkraft, risser Ljudmila Ulitskaja opp et dyptloddende portrett av den sene sovjetiske epoken. Det store grønne teltet er en beretning om å realisere sine ambisjoner og talenter, om seirer og nederlag, forelskelser og oppbrudd, litteratur og kunst, undertrykkelse og emigrasjon.

Ljudmila Ulitskaja (f. 1943) regnes som et av de store navnene i russisk 2000-tallslitteratur, og nevnes ofte som kandidat til Nobelprisen. Hennes hovedverk Det store grønne teltet utkommer nå på norsk for første gang, med et spesialskrevet forord fra forfatteren.

«De siste to tiårene har Ljudmila Ulitskaja gjort russisk litteratur interessant og viktig for den vanlige leser igjen. For meg har hun alltid vært forfatter nummer én.» Guzel Jakhina, forfatter av Zulejkha åpner øynene

«En virtuost komponert saga der vi følger tre venners motstridende skjebner i Sovjetunionen. En storslagen roman om trofasthet og totalitarisme.» Le Monde

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
592
ISBN
9788202702397
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Zeljonyj sjatjor
Format
23 x 16 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«...ikke bare en imponerende roman, men gir også en svært interessant analyse av dagens Russland.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Det er ikke det viktige temaetsom gjør denne romanen storslagen, det er snarere define partiene omvennskap.» «... en stor, for ikke si voldsom, roman, i flere betydninger.»

Ida Vågsether, Morgenbladet

«Mot den mørke bakgrunnen av sensur og overvaking spelar det seg ut ei fargerik, komisk, absurd, uhyggeleg og direkte livsfarleg historie» «Romanen er som dei store, russiske 1800-talsromanane: Lik ei brei elv som av og til forgreinar seg for deretter å vende tilbake til hovudløpet.» «Det store grønne teltet er vakker og forferdeleg på same tid.»

Marta Norheim, nrk.no

«... det er en usedvanlig god roman.» «Ulitskaja kan kunsten å si mye med få ord» «Som med all god litteratur, føler man seg klokere etter endt lesning.» «... ved endt lesning skulle ønske den nesten 600 sider lange boken var dobbelt så lang.»

Erika Fatland, Aftenposten

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det store grønne teltet:

Etterliv

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
349,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
De der
Ny!

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 
Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv