Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Et lovet land

«Obama setter en helt ny standard for politiske biografier»

Politiken

En fengslende og dypt personlig beretning fra historiens verksted - skrevet av presidenten som inspirerte oss til å tro på demokratiets kraft.

I dette spennende og etterlengtede første bindet av sine presidenterindringer forteller Barack Obama om sin usannsynlige reise fra identitetssøkende ung mann til leder for den frie verden, og beskriver i usedvanlig personlig detalj både sin politiske skolering og milepælene i sin første, historiske presidentperiode - en tid med dramatiske omveltninger og stor uro. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
En fengslende og dypt personlig beretning fra historiens verksted - skrevet av presidenten som inspirerte oss til å tro på demokratiets kraft.

I dette spennende og etterlengtede første bindet av sine presidenterindringer forteller Barack Obama om sin usannsynlige reise fra identitetssøkende ung mann til leder for den frie verden, og beskriver i usedvanlig personlig detalj både sin politiske skolering og milepælene i sin første, historiske presidentperiode - en tid med dramatiske omveltninger og stor uro.

Obama tar leseren med på en fascinerende ferd fra hans tidligste politiske ambisjoner til seieren i det avgjørende nominasjonsvalget i Iowa som anskueliggjorde kraften i grasrotaktivisme, og til vannskillet 4. november 2008, da han ble valgt til USAs 44. president og ble den første afroamerikaneren til å inneha nasjonens høyeste embete.

Hans refleksjoner byr på en unik og tankevekkende utforskning av presidentmaktens formidable rekkevidde og dens begrensninger, såvel som enestående innblikk i dynamikken som driver amerikansk partipolitikk og internasjonalt diplomati. Obama tar leseren med inn i Det ovale kontor og Situasjonsrommet i Det hvite hus, og til Moskva, Kairo, Beijing og andre steder. Vi får ta del i hans tanker når han komponerer sin regjering, bekjemper en global finanskrise, tar mål av Vladimir Putin, overvinner tilsynelatende uoverstigelige hindre for å få vedtatt Helsereformloven, er på kollisjonskurs med generaler om den amerikanske strategien i Afghanistan, håndterer reform i finanssektoren, setter inn tiltak mot den ødeleggende «Deepwater Horizon»-utblåsningen og gir grønt lys for operasjon «Neptune's Spear», som leder til at Osama bin Laden blir drept.

Et lovet land er uvanlig intim og selvgranskende - historien om én manns veddemål med historien, om overbevisningen til en lokal frivillighetskoordinator som blir satt på prøve på den globale scenen. Obama er åpen om balansekunsten ved å stille til valg som svart amerikaner, bære med seg forventningene til en generasjon som var oppildnet av budskapet om «håp og forandring», og møte de moralske utfordringene ved vidtrekkende beslutninger. Han skriver oppriktig om kreftene som sto imot ham både hjemme og ute, om hvordan tilværelsen i Det hvite hus påvirket hans kone og døtre, og er ikke redd for å blottlegge tvil og skuffelser. Men han vakler aldri i troen på at innenfor det store, pågående amerikanske eksperimentet, er fremskritt alltid mulig.

Denne nydelig skrevne og mektige boken fanger Barack Obamas overbevisning om at demokrati ikke er en gave fra oven, men noe som bygger på empati og felles forståelse, og som må skapes i fellesskap, dag for dag.

Barack Obama var De forente staters 44. president. Han ble valgt i november 2008 og satt i to perioder. Han har tidligere skrevet to bestselgende bøker, Å leve en drøm - min afrikanske arv og Mot til å håpe, og ble tildelt Nobels fredspris i 2009. Han er bosatt i Washington D.C. med sin kone Michelle. De har to døtre, Malia og Sasha.

obamabook.com

Medlemsvurdering:
Et svært imponerende og interessant verk. President Barack Obama deler raust sine erfaringer, både den lange veien mot presidentembetet, og de store utfordringene, nedturer og oppturer, som han møter som president. Vi får solide innblikk i et system som er totalt forskjellig fra det vi opplever i Norge. Dette er samtidskunnskap på sitt beste. Gleder meg til bind 2.

Ingrid Yrvin

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202701772
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
A promised land

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Obama setter en helt ny standard for politiske biografier»

Politiken

«Boka er uhyre velskrevet ... medrivende ... vakker ... informativ ... For de 4–5 millioner nordmenn som er glødende opptatt av amerikansk politikk, er det bare å kaste seg over Obamas innføring. Her er mye bakgrunn for å forstå dagens elendighet.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«En verdig historie»

Sindre Hovdenakk, VG

«Uhyre velskrevne erindringer»

Kristeligt Dagblad

«En gave. En tiltrængt hilsen fra et andet Amerika»

Altinget

«I ei høgst lesverdig bok skildrar Barack Obama avmakta til verdas mektigaste mann.» «Det gjer godt å bli mint om at ein amerikansk president kan vera både anstendig, klok, idealistisk og avbalansert.»

Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

Kunders vurdering

I
Ingrid Yrvin – 29.01.2021

– Et svært imponerende og interessant verk. President Barack Obama deler raust sine erfaringer, både den lange veien mot presidentembetet, og de store utfordringene, nedturer og oppturer, som han møter som president. Vi får solide innblikk i et system som er totalt forskjellig fra det vi opplever i Norge. Dette er samtidskunnskap på sitt beste. Gleder meg til bind 2.

B
Britt Helliesen – 12.01.2021

– Et lovet land

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et lovet land:

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv