Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Et lovet land

«Obama setter en helt ny standard for politiske biografier»

Politiken

En fengslende og dypt personlig beretning fra historiens verksted - skrevet av presidenten som inspirerte oss til å tro på demokratiets kraft.

I dette spennende og etterlengtede første bindet av sine presidenterindringer forteller Barack Obama om sin usannsynlige reise fra identitetssøkende ung mann til leder for den frie verden, og beskriver i usedvanlig personlig detalj både sin politiske skolering og milepælene i sin første, historiske presidentperiode - en tid med dramatiske omveltninger og stor uro. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager
En fengslende og dypt personlig beretning fra historiens verksted - skrevet av presidenten som inspirerte oss til å tro på demokratiets kraft.

I dette spennende og etterlengtede første bindet av sine presidenterindringer forteller Barack Obama om sin usannsynlige reise fra identitetssøkende ung mann til leder for den frie verden, og beskriver i usedvanlig personlig detalj både sin politiske skolering og milepælene i sin første, historiske presidentperiode - en tid med dramatiske omveltninger og stor uro.

Obama tar leseren med på en fascinerende ferd fra hans tidligste politiske ambisjoner til seieren i det avgjørende nominasjonsvalget i Iowa som anskueliggjorde kraften i grasrotaktivisme, og til vannskillet 4. november 2008, da han ble valgt til USAs 44. president og ble den første afroamerikaneren til å inneha nasjonens høyeste embete.

Hans refleksjoner byr på en unik og tankevekkende utforskning av presidentmaktens formidable rekkevidde og dens begrensninger, såvel som enestående innblikk i dynamikken som driver amerikansk partipolitikk og internasjonalt diplomati. Obama tar leseren med inn i Det ovale kontor og Situasjonsrommet i Det hvite hus, og til Moskva, Kairo, Beijing og andre steder. Vi får ta del i hans tanker når han komponerer sin regjering, bekjemper en global finanskrise, tar mål av Vladimir Putin, overvinner tilsynelatende uoverstigelige hindre for å få vedtatt Helsereformloven, er på kollisjonskurs med generaler om den amerikanske strategien i Afghanistan, håndterer reform i finanssektoren, setter inn tiltak mot den ødeleggende «Deepwater Horizon»-utblåsningen og gir grønt lys for operasjon «Neptune's Spear», som leder til at Osama bin Laden blir drept.

Et lovet land er uvanlig intim og selvgranskende - historien om én manns veddemål med historien, om overbevisningen til en lokal frivillighetskoordinator som blir satt på prøve på den globale scenen. Obama er åpen om balansekunsten ved å stille til valg som svart amerikaner, bære med seg forventningene til en generasjon som var oppildnet av budskapet om «håp og forandring», og møte de moralske utfordringene ved vidtrekkende beslutninger. Han skriver oppriktig om kreftene som sto imot ham både hjemme og ute, om hvordan tilværelsen i Det hvite hus påvirket hans kone og døtre, og er ikke redd for å blottlegge tvil og skuffelser. Men han vakler aldri i troen på at innenfor det store, pågående amerikanske eksperimentet, er fremskritt alltid mulig.

Denne nydelig skrevne og mektige boken fanger Barack Obamas overbevisning om at demokrati ikke er en gave fra oven, men noe som bygger på empati og felles forståelse, og som må skapes i fellesskap, dag for dag.

Barack Obama var De forente staters 44. president. Han ble valgt i november 2008 og satt i to perioder. Han har tidligere skrevet to bestselgende bøker, Å leve en drøm - min afrikanske arv og Mot til å håpe, og ble tildelt Nobels fredspris i 2009. Han er bosatt i Washington D.C. med sin kone Michelle. De har to døtre, Malia og Sasha.

obamabook.com

Medlemsvurdering:
Et svært imponerende og interessant verk. President Barack Obama deler raust sine erfaringer, både den lange veien mot presidentembetet, og de store utfordringene, nedturer og oppturer, som han møter som president. Vi får solide innblikk i et system som er totalt forskjellig fra det vi opplever i Norge. Dette er samtidskunnskap på sitt beste. Gleder meg til bind 2.

Ingrid Yrvin

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
800
ISBN
9788202762728
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
A promised land
Format
20 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Obama setter en helt ny standard for politiske biografier»

Politiken

«Boka er uhyre velskrevet ... medrivende ... vakker ... informativ ... For de 4–5 millioner nordmenn som er glødende opptatt av amerikansk politikk, er det bare å kaste seg over Obamas innføring. Her er mye bakgrunn for å forstå dagens elendighet.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«En verdig historie»

Sindre Hovdenakk, VG

«I ei høgst lesverdig bok skildrar Barack Obama avmakta til verdas mektigaste mann.» «Det gjer godt å bli mint om at ein amerikansk president kan vera både anstendig, klok, idealistisk og avbalansert.»

Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

«En gave. En tiltrængt hilsen fra et andet Amerika»

Altinget

«Uhyre velskrevne erindringer»

Kristeligt Dagblad

«Som forfatter er Obama god til å balansere fremstillingen mellom det politiske og det personlige, og tross 800 sider blir boken aldri kjedelig.»

Erlend Liisberg, Bergens Tidende

«Boka er lang, omstendeleg og tettskriven - men likevel særs underhaldande, velskrive og lettlest.»«Konklusjonen etter å ha lest boka er kanskje banal, men likefullt ekte: Barack Obama er berre eit vanleg menneske som fekk eit ekstraordinært verv. Og han har openbert heilt ekstraordinære tale- og skrivegåver.»

Emil André Erstad, Vårt Land

«Obama er en utsøkt forfatter. Ikke bare unngår denne boken det kjedsommelige, noe som ville være forventet, til og med tilgitt, av en så omfangsrik selvbiografi, men den er nesten gjennomgående en nytelse å lese, setning for setning, prosaen er tidvis praktfull, detaljnivået er finkornet og livaktig.»

Chimamanda Ngozi Adichie, The New York Times

"Det er en litterær storhet ved denne, helt klart - her er referanser til Hemingway og Yeats og dramatiske gjenfortellinger av høydepunkter og bunnpunkter fanget i en ofte Sorkin-aktig dialog. Men triumfene er heftet med grublende refleksjoner rundt de uungåelige begrensnignene som er lagt på presidentembetet. I dette overraskende fartsfylte bindet ligger motet ikke alltid i håpet, men i annerkjennelsen av hvor dårlig det er stilt med dette motet."

Eli Stokols, Los Angeles Times

«Setter en helt ny standard for presidentmemoarer»«Det er mange grunner til å lese Et lovet land. Vil man forstå mer om hvordan amerikansk politikk blir til, gir Obama god innsikt. Og om man rett og slett lengter tilbake til en tid hvor presidenter oppførte seg dannet og fulgte reglene, er dette en god bok å sette seg ned med.»

Gunnar Kagge, Aftenposten

Kunders vurdering

I
Ingrid Yrvin – 29.01.2021

– Et svært imponerende og interessant verk. President Barack Obama deler raust sine erfaringer, både den lange veien mot presidentembetet, og de store utfordringene, nedturer og oppturer, som han møter som president. Vi får solide innblikk i et system som er totalt forskjellig fra det vi opplever i Norge. Dette er samtidskunnskap på sitt beste. Gleder meg til bind 2.

B
Britt Helliesen – 12.01.2021

– Et lovet land

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et lovet land:

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Edda

Snorre Sturlason
Innbundet 
399,-

Logg inn

Handlekurv