Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Trump, Biden og slaget om USA

USA-ekspert Hans Olav Lahlum har skrevet en lettlest og fortellende dobbeltbiografi om Donald Trump og Joe Biden – utrolig lærerikt og samtidig underholdende.

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag

Bli klok på verdens viktigste valg

Kan Donald Trump vinne valget i USA igjen? Hvordan ble USA til «de uforente stater»? Hans Olav Lahlum skriver lettlest og fortellende om høstens dramatiske presidentvalg. 

3. november 2020 avgjøres det. Vil Trump klare å kapre en presidentperiode til? Kan Joe Biden, sammen med Kamala Harris som visepresidentkandidat, vinne over Trump? Vår hjemlige ekspert på amerikanske presidenter, historiker og forfatter Hans Olav Lahlum, gir oss en kortfattet og lettlest bok om de to presidentkandidatene, valgsystemet og den dramatiske kampen om å bli supermakten USAs neste president. Lahlum går inn bak de sensasjonelle overskriftene og gir oss en nøktern dobbeltbiografi om Donald Trump og Joe Biden og innblikk i valgkampen.

Presidentvalget i USA forklart

Kan Trump tape?
Hans Olav Lahlum deler av sin grundige kunnskap om USAs politiske system i analysen om hvilke sjanser Trump og Biden har til å vinne valget. Du får en nyttig innføring i USAs politiske system og et tankevekkende innblikk i hvordan demokratiet USA har kunnet bli et så splittet samfunn som vi ser i dag.

Hvem blir verdens mektigste?
Selv om Kina haler innpå USA som supermakt nummer 1, er det fortsatt den amerikanske presidenten som er verdens mektigste politiker. «Enten man liker det eller ikke, har USAs president større mulighet enn noen andre til å påvirke store spørsmål om krig, fred, menneskerettigheter, miljø og økonomi – også for mennesker i Norge», skriver Hans Olav Lahlum i forordet. Det er med andre ord ikke rart at presidentvalget i USA er en av de største og mest omtalte nyhetssakene i Norge, også i 2020. 

Slaget om USA står nå, og med Hans Olav Lahlums bok forstår vi mer av premissene for kampen om supermakten. 

 

USAS SKJEBNEVALG

• USAs neste president velges 3. november 2020

• Kandidaten som vinner valget, vil bli tatt i ed som USAs president 20. januar 2021

• Republikanernes kandidat er sittende president Donald Trump (74)

• Demokratenes kandidat er Joe Biden (77), Barack Obamas tidligere visepresident

• Begge vil, hvis de blir valgt, i løpet av presidentperioden slå Ronald Reagans aldersrekord som den eldste sittende presidenten i historien. Reagan var 77.

• Begge partier sier at USAs framtid er på spill om det andre partiet vinner valget

• Valget i USA er en av de mest omtalte mediesakene i Norge

 

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
375
ISBN
9788202677374
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Trump, Biden og slaget om USA
Format
24 x 16 cm
Nr
8169349

Om forfatteren

Hans Olav Lahlum (f. 1973) er anerkjent historiker og forfatter. I 2007 debuterte Lahlum med den kritikerroste boka Oscar Torp. En politisk biografi (2007). Siden har han blant annet utgitt Presidentene. Fra George Washington til Barack Obama (2008), biografien Haakon Lie. Historien, mytene og mennesket (2009) og i 2019 utkom biografien Reiulf Steen. Historien, triumfene og tragediene til strålende kritikker. 

Lahlum skriver også de populære kriminalromanene om etterforskerparet K2 og Patricia. Ved siden av forfatterskapet er Lahlum aktiv som sjakkspiller og politiker, og er mye brukt som kommentator og debattant.

I 2013 satte han verdensrekord da han gjennomførte verdens lengste intervju (30 timer 1 minutt og 44 sekunder) med amerikanske presidenter fra George Washington til Barack Obama som tema.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Trump, Biden og slaget om USA:

Zelenskyj
3 for 2

Zelenskyj

Sergeii Rudenko
Innbundet 
249,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv