Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Politikkens allmenngjøring

Stortinget, regjeringen og de organiserte interessene i et nypluralistisk demokrati

Vil man påvirke den offentlige politikken, må man bygge allianser med andre aktører og interessegrupper. For å legitimere og få gjennomslag for politiske standpunkter må man vise at disse også ivaretar mer allmenne hensyn. Les mer

339,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Vil man påvirke den offentlige politikken, må man bygge allianser med andre aktører og interessegrupper. For å legitimere og få gjennomslag for politiske standpunkter må man vise at disse også ivaretar mer allmenne hensyn. I denne boken viser Hilmar Rommetvedt hvordan allmenngjøring og alliansebygging er viktige faktorer i politikkens virkemåte i et samfunn preget av større åpenhet, økt mangfold og sterkere samordningsbehov. Med sin tese om politikkens allmenngjøring i et nypluralistisk demokrati sammenfatter forfatteren mange års forskning om utviklingen i norsk politikk. Denne fjerde utgaven av Politikkens allmenngjøring er utvidet med nye opplysninger om stortingskomitéenes rolle og et nytt kapittel om interesseorganisasjonenes innflytelse. I tillegg er opplysningene om politiske institusjoner, aktører og prosesser gjennomgående oppdatert.
Hilmar Rommetvedt er statsviter, cand. polit. fra Universitetet i Oslo og dr. polit. fra Universitetet i Bergen. Han har bl.a. vært forsker ved Rogalandsforskning/International Research Institute of Stavanger, LOS-senteret i Bergen og NORCE Norwegian Research Centre, og professor II ved Universitetet i Stavanger. Rommetvedt har publisert en rekke vitenskapelige artikler og bøker om politiske institusjoner og prosesser, deriblant Parliamentary Committees in the Policy Process (2022, red. sammen med Sven T. Siefken) og The Rise of the Norwegian Parliament (2003).

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Språk
Bokmål
ISBN
9788245045123
Utgave
4. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Politikkens allmenngjøring

Les utdrag

Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Politikkens allmenngjøring:

Kina

Mette Halskov Hansen
Paperback 
469,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv