Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Afghanerne

« Åsne Seierstad står fram som en modig fortolker av vår nærmeste samtid »

Bragepris-juryen

Livet under Taliban

Det oppstod et stort "før" og "etter" i Afghanistan da Taliban tok makten. Åsne Seierstad dro inn i landet og møtte noen av dem som har fått livene sine totalt forandret.

Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager

Livet under Taliban

Det oppstod et stort "før" og "etter" i Afghanistan da Taliban tok makten. Åsne Seierstad dro inn i landet og møtte noen av dem som har fått livene sine totalt forandret.

– Jeg ser på meg selv som en nysgjerrig formidler av vår samtid, sier Åsne Seierstad som er nominert til Brageprisen for Afghanerne. Hun dro inn i Afghanistan da alle andre trakk seg ut. Der traff hun menneskene som fikk livene sine forandret over natta.

Lysende portretter
– Dette er en bok om afghanerne, ved tre av dem. Den forteller om hvordan landet deres har formet dem, men også om hvordan de selv har forsøkt å trekke landet i den retning de vil ha det, skriver Seierstad i boka. Vi møter kvinneaktivisten som flyktet til Norge og en studine som ikke får lov å fullføre utdanningen. Hun hadde bare ett semester igjen! I stedet skal hun nå giftes bort til en fremmed mann.

På innsiden av en taliban-familie
Seierstad kom på innsiden av en Taliban-familie, et møte hun beskriver som interessant og skremmende. Taliban-krigeren meldte seg frivillig som 14-åring og er nå en voksen mann. Særlig Taliban-konene gjør inntrykk – hvilke muligheter har de egentlig hatt?

Nysgjerrig og uredd
20 år etter verdenssuksessen med Bokhandleren i Kabul tegner Åsne Seierstad et portrett av verdens fattigste og minst utviklede land. 20 år med vestlig, militær tilstedeværelse og forsøk på å gi inn- byggerne bedre muligheter til å velge sine liv, har strandet. Fremtidsdrømmene og mulighetene er knust, nå ligger menneskenes skjebner i hendene på religiøse fanatikere. Nysgjerrig og uredd har Seierstad reist rundt med lydopptaker og festet historiene deres til papiret. Hun tar oss med over grensen og inn i livene til det hardt prøvede folket slik de har det nå.

Medlemsvurdering:
Det er ikke alle som kommer i snakk med folk som opplever politiske og historiske omveltninger og konsekvensene av dem tett på egne liv. Åsne Seierstad gir oss de sterke historiene, denne gangen fra Afghanistan - det er medrivende, sjokkerende og bevisstgjørende.

Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
J.M. Stenersens forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
470
ISBN
9788272017735
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
23 x 16 cm
Nr
8206961

Om forfatteren

Åsne seierstad (f. 1970), prisvinnende journalist og forfatter, er særlig kjent for sine dokumentariske bøker som verdenssuksessen Bokhandleren i Kabul og den kritikerroste 22. juli-boka En av oss. Hun har blant annet mottatt Fritt Ords Honnørpris og Brageprisen i klassen for beste sakprosabok for boken To søstre

Medlemsblad

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

« Åsne Seierstad står fram som en modig fortolker av vår nærmeste samtid »

Bragepris-juryen

«Som reporter og skribent er Seierstad også denne gongen i den internasjonale eliteklassen»

Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

«Åsne Seierstad leverer lysende portrett av mennesker som lever under de vanskeligste forhold man kan forestille seg.»

Adressavisen

«interessant og spennende lesning som åpner for innsyn i dypt menneskelige sider ved det konfliktridde landet og menneskenes liv der»

Leif Ekle, NRK

«Medrivende og hjerteskjærende»

Varg Lukas Folkmann, Dagens Næringsliv

«Seierstad er en suveren formidlingskunstner som utnytter spenningsskapende elementer i kildematerialet og skriver frem sterke scener i en stram forteller.tråd»

Vårt Land

«Få norske sakprosaforfattere gir så spektakulært faen i sine kritikere som Åsne Seierstad. Og ingen skriver så viktige bøker»

Morgenbladet

Kunders vurdering

A
Audra Galgataviciute – 05.04.2024

– interresant bok!

B
Bente F. Lohrmann – 08.02.2023

– Utrolig lærerik! Man lærer om både fortid og nåtid!

K
Kari Kildahl – 07.02.2023

– Gir god innsikt i kompliserte forhold

T
Thea – 06.02.2023

– Boken leverer!

I
Inger -Bjørg Stenvik – 12.01.2023

– Flott og interresant bok

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 19.12.2022

– Det er ikke alle som kommer i snakk med folk som opplever politiske og historiske omveltninger og konsekvensene av dem tett på egne liv. Åsne Seierstad gir oss de sterke historiene, denne gangen fra Afghanistan - det er medrivende, sjokkerende og bevisstgjørende.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Afghanerne:

Zov

Pavel Filatjev
Innbundet 
305,- 349,-
 

Svik

Trygg Johan Hølvold
E-bok 
174,- 199,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv