Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Bak din rygg

«Dette er en roman jeg så frem til, for Sepetys skriver utrolig bra. (...) Jeg må innrømme at tårene rant. (...) Nok en gang en sterk roman av Ruta Sepetys, basert på virkelige hendelser. Anbefales.»

Bokblogger Lillasjel

Bak din rygg av Ruta Sepetys gikk rett til Nr. 1 på New York Times' bestselgerliste!

NY ROMAN fra BESTSELGERFORFATTER utgitt i 60 LAND!

Bucuresti, Romania, 1989.

Sytten år gamle Cristian Florescu er glad i poesi og det engelske språket, og drømmer om å bli forfatter. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Bak din rygg av Ruta Sepetys gikk rett til Nr. 1 på New York Times' bestselgerliste!

NY ROMAN fra BESTSELGERFORFATTER utgitt i 60 LAND!

Bucuresti, Romania, 1989.

Sytten år gamle Cristian Florescu er glad i poesi og det engelske språket, og drømmer om å bli forfatter. Samtidig vet han at det ikke nytter å ha slike drømmer i Romania. Alle innbyggerne er bundet av strenge regler, og de aller fleste lever i fattigdom. I Nicolae Ceausescus tyranniske diktatur er innbyggerne styrt av isolasjon og frykt. Villhunder angriper barn i gatene, og hemmelige spioner er overalt.

En dag blir Cristian oppsøkt av det hemmelige politi og anklages for forræderi. Han skal få slippe fengsel hvis han går med på å spionere på den amerikanske diplomatfamilien hvis sønn han er blitt venn med. Han har to valg: enten angi venner og familie, eller bruke denne muligheten til å finne måter å undergrave den mest ondskapsfulle diktatoren i Øst-Europa på.

Cristian risikerer alt for å avdekke sannheten bak regimet, for å gi alle rumenere en stemme, og la verden få se hva som skjer i landet hans. Med ungdommelig iver kaster han seg inn i revolusjonen for å kjempe for forandring. Men friheten har sin pris ...

«Sepety blander en forbløffende research med hjertelag, dyktighet og innsikt på en måte få andre forfattere klarer. (...) Denne romanen gnistrer av energi. Den siste setningen vil få leserne til å gispe. (...) Umulig å legge fra seg.» Kirkus, starred review

"Sepetys skildrer på mesterlig vis nok en gang en glemt, men dyster flik av historien." Booklist, starred review

"Like opplysende som spennende. (...) Det som gjør Bak din rygg så sterk, er at den ikke bare beskriver hvordan det er å bli spionert på, den vil få deg til å kjenne det på kroppen også." New York Times Book Review.

"Forfatteren avdekker den konstante overvåkingskulturen i kommunistregimet Romania gjennom en uhyggelig spennende historisk roman der handlingen leder mot revolusjonen." Publishers Weekly, starred review

"Nok en gang har denne forfatteren overgått seg selv. (...) en historisk thriller (...) en sterk og intim fortelling om familie og kjærlighet. (...) enda en suksessroman fra Sepetys!" thenerddaily.com

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
319
ISBN
9788202792411
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
I must betray you
Format
20 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Dette er en roman jeg så frem til, for Sepetys skriver utrolig bra. (...) Jeg må innrømme at tårene rant. (...) Nok en gang en sterk roman av Ruta Sepetys, basert på virkelige hendelser. Anbefales.»

Bokblogger Lillasjel

«En sterk og fin bok, som gir oss et innblikk i diktaturet i Romania på slutten av 80-tallet. Anbefales på det sterkeste!»

Instagram/Kariannesbokhylle

«Dette er en bok som må oppleves pga vi ser historien på forskjellige måter. Så jeg tenkte jeg heller skulle si hvilke følelser boka ga meg. Sinne, tårer, stolthet, frustrerende, tankevekkende og sorg. Burde absolutt leses av alle.»

Instagram/lindasreadingcorner

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bak din rygg:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv