Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Om tyranni

tjue ting vi kan lære av det tjuende århundre

«Her - i denne lille flisa av en bok - har vi selve essensen av det vi trenger å vite for å beholde demokratiet og bekjempe fascistiske tendenser.»

Kjetil Røed, Vårt Land

Har verden gått av skaftet? Kan demokratiet reddes? Ja, sier Timothy Snyder, og gir oss tjue gode råd for å redde oss fra tyranniet.

Les mer

199,-

399,- Spar: 200,-

Sendes innen 1 virkedag

Bøker 3 for 2 Velg flere her

Ta tyranniet ved hornene

Har verden gått av skaftet? Kan demokratiet reddes? Ja, sier Timothy Snyder, og gir oss tjue gode råd for å redde oss fra tyranniet.

Mange roper varsko om at dagens politikk skaper grobunn for trusler som ligner dem vi så på 1900-tallet. Europas demokratier har måttet vike for fascisme, nazisme og kommunisme før. Og demagoger har gjennom historien utnyttet ytringsfriheten for å innsette seg selv som tyranner, skriver Snyder. Men vi kan lære av dette. Sammen kan vi sørge for at tyrannene ikke slipper til i vår egen tid.

20 enkle leksjoner
Timothy Snyder, som har skrevet de 20 leksjonene i boka, er en av verdens ledende historikere. Han maner oss til å være bevisste og på vakt. Boka er en guide til motstand, med uvurderlige ideer for hvordan vi kan bevare friheten i årene som kommer. Rådene hans kan hver og en av oss følge, vi kan alle gjøre noe for å beskytte demokratiet. Illustrasjonene tilfører Snyders leksjoner en ekstra dimensjon av liv, kraft og farger. «Denne slående nye utgaven, vakkert illustrert av Nora Krug, får rådene til å springe ut fra sidene og inn i leserens hjerte og fyller oss med det presserende imperativet: gjør noe nå, før det er for sent,» skriver Ken Burns om boka.

«Her [...] har vi selve essensen av det vi trenger å vite for å beholde demokratiet og bekjempe fascistiske tendenser.» 

Kjetil Røed, Vårt Land

Forstå og bekjemp
Budskapet er viktigere enn noensinne. «Det kan være fristende å anta at vår demokratiske arv automatisk beskytter oss mot trusler som disse,» skriver Snyder, «men det er en tanke som fører galt av sted.» Vi må prøve å forstå tyranniets dypereliggende årsaker. Hvordan fungerer autoritære tankesett? Så må vi gå det i møte. I kapitler som «Lytt etter farlige ord», «Tro på sannheten», «Ta ansvar for verdens ansikt», «Undersøk» og «Vær så modig du kan» viser Snyder vei. Hans tjue lærdommer fra det tjuende århundre er tilpasset dagens omstendigheter. Ikke minst er den genial i all sin enkelhet, med klare råd om hva vi kan lære av det tjuende århundre. Snyder bestemte seg for å skrive boka da Donald Trump overraskende tok innersvingen på Hilary Clinton i det 58. presidentvalget i USA, og er – dessverre – brennende aktuell.

Les og bli med i motstandsbevegelsen!

 

Detaljer

Forlag
Press
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
127
ISBN
9788232804665
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
On tyranny
Format
26 x 19 cm
Nr
8204551

Om forfatter og illustratør

Timothy Snyder (f. 1969) er professor i historie ved Yale University. Han fikk internasjonalt gjennombrudd med Dødsmarkene (2012), og har siden gitt ut blant annet Svart jord (2015) og Veien til ufrihet (2018). Han har mottatt en rekke priser og utmerkelser og skriver regelmessig i New York Review of Books og Times Literary Supplement. 

Nora Krug (f. 1977) er en anerkjent tysk-amerikansk forfatter og illustratør. Illustrasjonene hennes har vært på  trykk i publikasjoner som The New York Times, The Guardian og Le Monde diplomatique. Hun har mottatt en rekke priser for sitt arbeid,  og den grafiske memoarboka Heimat (2019, Spartacus) ble kåret til Årets beste bok av flere medier.

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Her - i denne lille flisa av en bok - har vi selve essensen av det vi trenger å vite for å beholde demokratiet og bekjempe fascistiske tendenser.»

Kjetil Røed, Vårt Land

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Om tyranni:

M

Antonio Scurati
Innbundet 
436,- 479,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 
Norge
3 for 2

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
249,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv