Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Tilværelsens uutholdelige letthet

Milan Kunderas kanskje mest berømte bok er en roman om kjærlighet, tilfeldigheter, sjalusi, trofasthet, alvor, letthet, lettlivethet, svik ... Hvor slutter det ene og begynner det andre? Hva er kjernen i det hele? Kundera fastslår ingenting. Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Milan Kunderas kanskje mest berømte bok er en roman om kjærlighet, tilfeldigheter, sjalusi, trofasthet, alvor, letthet, lettlivethet, svik ... Hvor slutter det ene og begynner det andre? Hva er kjernen i det hele? Kundera fastslår ingenting. Gjennom sine personer viser han frem paradoksene, selvmotsigelsene, tilfeldighetene og nyansene i tilværelsen. Denne kjærlighetsromanen er som en komposisjon hvor stadig nye variasjoner forbinder fortelling, drøm og refleksjon. Tilværelsens uutholdelige letthet er en klassiker fra en av Europas største samtidsforfattere.

Medlemsvurdering:
Det første først: Å anmelde denne romanen på to hundre ord, yter den på ingen måte rettferdighet. Men jeg forsøker. "Tilværelsens uutholdelige letthet" er en kjærlighetsroman med masser av filosofi og rørende skildringer om menneskenes fremferd på jorden. Gjennom fortellingen blir leseren kjent med Tsjekkoslovakia på slutten av sekstitallet, og den russiske invasjonen. De personene historien spinner mest rundt er legen Tomas, hans kone og Tomas' elskerinne. Kunderas språk og evne til å formulere er til å bli tatt pusten fra, det samme er hans filosofiske undringer. Et lite tips: les ikke for mye om boka før du skal lese den. La deg heller overraske av denne vanvittige romanen som vil fortsette å stå som en påle i litteraturhistorien!

Marlow

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202816964
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Nesnesitelná lehkost bytí

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

M
Marlow – 09.05.2009

– Det første først: Å anmelde denne romanen på to hundre ord, yter den på ingen måte rettferdighet. Men jeg forsøker. "Tilværelsens uutholdelige letthet" er en kjærlighetsroman med masser av filosofi og rørende skildringer om menneskenes fremferd på jorden. Gjennom fortellingen blir leseren kjent med Tsjekkoslovakia på slutten av sekstitallet, og den russiske invasjonen. De personene historien spinner mest rundt er legen Tomas, hans kone og Tomas' elskerinne. Kunderas språk og evne til å formulere er til å bli tatt pusten fra, det samme er hans filosofiske undringer. Et lite tips: les ikke for mye om boka før du skal lese den. La deg heller overraske av denne vanvittige romanen som vil fortsette å stå som en påle i litteraturhistorien!

K
KL – 09.06.2007

– Det var med ærefrykt jeg endelig tok fatt på den kjente tjekkiske eksilforfatteren Milan Kunderas mesterverk "Tilværelsens uutholdelige letthet". Jeg hadde hørt at boken skulle være tung, ja, nærmest ugjennomtrengelig. Det var ikke dette som møtte meg. Boken er lettlest, underholdende, interessant og stimulerende. Kundera er en mester til å fange inn tilværelsenes små underfundigheter i ord. Boken er leken og eksperimentell, men samtidig mulig å leve seg inn i. Denne utgaven anbefales virkelig. Omslaget er rett og slett lekkert, og oversettelsen til Kjell Olaf Jensen og Michael Konupek ser ut til å yte originalteksten all mulig rettferdighet. Boken er i tillegg til å være lettlest, tung, i den forstand at man ikke helt får taket på den, noe som er positivt. Anbefales sterkt!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tilværelsens uutholdelige letthet:

Marina

Gunel Movlud
Innbundet 
318,- 349,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv