Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hjernen er stjernen

ditt eneste uerstattelige organ

«Forfatterens entusiasme er smittende. Hun har kort sagt hjernen på hjernen.»

Fredrik Wandrup, Dagbladet

Kan hjernen trenes opp? Kan du spise mat for å få hjernen til å huske bedre? Hvorfor belønner hjernen avhengighet når det ikke er bra for deg? Få mer ut av dine små grå med "Hjernen er stjernen". Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager

Hjernen din gjør deg til den du er, fastslår lege og hjerneforsker Kaja Nordengen. Hvis du vil utvikle deg og skape positive endringer i livet er kunnskap om hjernen veien å gå. Forskerne vet mer nå enn noen gang tidligere om hvordan den fi nurlige hjernen vår fungerer og samhandler med kroppen, og jo mer du vet jo mer kan du få til. Du kan se mønstre for hvordan hjernen kan påvirkes, både når det gjelder sykdommer, for eksempel depresjon, og i helt vanlige hverdagssituasjoner.

DIN FANTASTISKE HJERNE
Visste du at hjernen velger kortsiktig gevinst framfor langsiktig? Eller at personlighet, følelser og andre egenskaper som tradisjonelt regnes som «jeget», kommer av hvordan hjernen vår er bygd opp? Og hva er forbindelsen mellom nevrologi og religion? Dyktige Nordengen sammenfatter det siste innen hjerneforskning på en lettfattelig måte, og trekker også på egne erfaringer og pasienthistorier når hun skriver om temaer som hukommelse, intelligens, kommunikasjon, seksualitet og avhengighet. «Som forsker som er opptatt av formidling, har jeg ønsket å dele entusiasmen min så ikke bare hjernekolleger, men alle kan få innblikk hjernens hemmeligheter og se hvor kult og fascinerende dette organet er,» sier Kaja Nordengen.

Medlemsvurdering:
Uansett forkunnskaper så er dette en lettlest og interessant bok. Den avkrefter noen myter om hjernen, og gir deg (litt av) løsningen på noen gåter.

Kristin S

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
207
ISBN
9788248918776
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
22 x 16 cm
Nr
8093733

Om forfatteren

KAJA NORDENGEN (f. 1987) jobber som lege med spesialisering i nevrologi ved Akershus universitetssykehus. Hun fullførte en doktorgrad om hjernen i 2014. Nordengen har holdt en rekke kurs om hjernen og nervesystemet, og har de siste åtte årene undervist ved Universitet i Oslo. Hun har også holdt foredrag på TEDx Oslo.

Medlemsblad

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Forfatterens entusiasme er smittende. Hun har kort sagt hjernen på hjernen.»

Fredrik Wandrup, Dagbladet

Kunders vurdering

A
Anonym – 30.12.2020

– Veldig god bok, å veldig lettlest. Skulle jeg putte fingeren på noe må det være at Kaja mener at begrepet "sjel" er det samme som personelighet, å konkluderer at fordi personeligheten påvirkes av fysisk skade på hjernen er sjelen materiel og er et produkt av hjernen. Jeg er ikke nødvendigvis uenig med konklusjonen bare veien dit, da personelighet, følelsen av jeg et/ego, og sjel ikke nødvendigvis er det samme.

K
Kristin S – 12.07.2020

– Uansett forkunnskaper så er dette en lettlest og interessant bok. Den avkrefter noen myter om hjernen, og gir deg (litt av) løsningen på noen gåter.

I
Inger margrethe Solli – 22.09.2017

– Interessant, spennende og opplysende. Denne skal jeg "ta igjen" med jevne mellomrom. ikke mulig å huske eller lære seg alt i denne boken ved "første møte".

T
Tone Jørgensen – 23.08.2017

– Morsom og spennende. Gjør et tungt stoff lett tilgjengelig.

Å
Åse Rellsve – 28.04.2017

– Kaja Nordengen skriver lett og morsomt for "menigmann og -dame" om hjernen. Oppdag ting du ikke visste om denne organismen som er helt sentral for oss, og som vi vet så lite om.

L
Lynn Freligh – 15.02.2017

– Les denne for å få vite masse om, og skjønne din egen hjerne! Lettlest i forhold til komplisert fagstoff. Anbefales!

J
Jon A. Johannessen – 15.02.2017

– En lærerik bok med mye jeg ikke visste

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 11.11.2016

– Jo mer du vet om hjernen din jo smartere valg kan du ta for deg selv. Aldri har forskerne visst mer om hjernen, og Kaja Nordengen gjør kunnskapen tilgjengelig for deg og meg. Interessant og nyttig fra første til siste side.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hjernen er stjernen:

Yngre
Ny!

Yngre

Hanne S. Finstad
Innbundet 
429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv