Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Krigen mot bakteriene

helsekrisen som truer oss og hvordan vi kan løse den

«'Krigen mot bakteriene' er skremmende lesning, men ingen dystopi. (...) den er forbilledlig sakprosa. ... han imponerer med sin klarhet, grundighet og enorme stofftilfang - og ikke minst språklige tydelighet som gjør at boka med letthet kan leses av gud og hvermann.»

Dagbladet

Bakterier og virus behandler alle likt, og vi må alle stå sammen overfor utfordringen det er å håndtere nye typer sykdommer som kan ramme som lyn fra klar himmel. Forstå mer om mikrobe-trusselen med Krigen mot bakteriene. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

«I denne boka tar jeg til orde for at vi må lære oss å leve med bakteriene på en ny måte» skriver forfatteren i forordet. For hva skjer hvis antibiotika ikke virker lenger? Hvordan skal det moderne, medisinske helsevesenet møte helseutfordringene da? Mye vi nå tar for gitt at kan kureres vil bli dødelig, og vi kan oppleve å stå hjelpeløse i store epidemier, slik koronaviruset har minnet oss om nå.

JAKTEN PÅ SVAR
I jakten på hvordan vi kanskje kan klare det lete vi opp sporfossiler fra urgamle vulkaner, graver opp døde fra dypet under Londons travle gater, og vi blir med en av mellomkrigstidens glemte bakteriologer på jakt etter en gammel oppskrift på en ny mirakelmedisin. Kanskje kan vi i sporene fra fortiden finne noen svar på hvordan vi kan leve med bakterier i framtiden?

HVA HVIS ...
Forfatteren lar mennesker som er berørt av vår tids store bakteriekrise, både leger og pasienter, komme til orde. Kan vi bruke mindre antibiotika? Kan jordbruket tenke annerledes? Finnes det alternative bakteriedrepere? Og kan vi sammen finne en strategi som kan redde vårt moderne helsevesen fra kanten av stupet, og peke ut en ny retning ut av krigen mot bakteriene?

Denne populærvitenskaplige boka har allerede blitt hyllet av anmelderne som formidling av høy klasse. Forfatteren klarer å skrive klart og grundig om et stort og viktig tema, som vi de siste ukene har sett at vi absolutt må engasjere oss i.

Erik Martiniussen (f. 1975) er journalist og forfatter og debuterte med den mye omtalte sakprosaboka Drivhuseffekten - klimapolitikken som forsvant (2013). Krigen mot bakteriene har allerede vakt bred interesse blant internasjonale forleggere. 

 

Detaljer

Forlag
Press
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
400
ISBN
9788232803309
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
22 x 16 cm
Nr
8162530

Medlemsblad

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«'Krigen mot bakteriene' er skremmende lesning, men ingen dystopi. (...) den er forbilledlig sakprosa. ... han imponerer med sin klarhet, grundighet og enorme stofftilfang - og ikke minst språklige tydelighet som gjør at boka med letthet kan leses av gud og hvermann.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«[Ei] nøktern bok der fakta får tala for seg sjølve. (...) Resultatet er blitt helseopplysning og naturvitskapleg forskingsjournalistikk av høg klasse.»

Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

«Allerede i mars kan jeg si: Denne boken om bakterier er en av årets beste! [...] Jeg bøyer meg i det bakteriefylte støvet for forfatter og journalist Erik Martiniussen og hans jakt på bakterier. Dette er en storslagen bok om noen av våre minste fiender og venner.»

Hilde Østby, Aftenposten

«Tross alt dette snakkes det lite om resistenstrusselen, og vi fortsetter å pøse ut antibiotika, både i medisinen og i jordbruket. Da er det bra vi har forfattere som Erik Martiniussen: framifrå formidlere, hvis misjon ikke er å drive med unødig skremselspropaganda. Snarere opplyser han, på en grundig og pedagogisk måte, hva vi faktisk står overfor – og bidrar med forslag til løsninger. »

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

«Martiniussens bok er et smart og solid bidrag til den pågående kunnskapsdugnaden om kroppen som vi nå er vitne til – i koronaens tid.»

Knut Hoem, nrk.no

«... bokens viktigste budskap, nemlig å fremheve antibiotikaresistens som sammensatt fenomen: overforbruk av antibiotika, globaliserte reisemønstre, krigføring og industrialisert kjøttproduksjon er noen av faktorene. Martiniussen skal ha stor honnør for å bringe dette budskapet til offentligheten.»

Ketil Slagstad, Morgenbladet

«Det er et imponerende arbeid Martiniussen har gjort. ... les, og dere skal få – ikke bare ikke bare ny kunnskap, men også en god leseopplevelse.»

Mímir Kristjánsson, Klassekampen

«Alarmen har gått, men er alvoret forstått? Denne boka kan være det som skal til for å sparke i gang en fornyet debatt om hvordan vi som nasjon skal ta vare på vår relativt gunstige situasjon for dyrehold og folkehelse.»

Kjell Solem, BOK365

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Krigen mot bakteriene:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 
Katla
199,-

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
199,- 399,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv