BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Myten om det normale

traumer, sykdom og heling i en giftig kultur

Hva er egentlig «normalt» når det gjelder helse? I USA har seksti prosent av alle voksne en kronisk lidelse. Blant kvinner er det en uforholdsmessig økning i autoimmune sykdommer, og selvmordsforsøk blant barn øker raskt. Les mer

454,-

499,- Spar: 45,-

Sendes innen 3 virkedager
Hva er egentlig «normalt» når det gjelder helse? I USA har seksti prosent av alle voksne en kronisk lidelse. Blant kvinner er det en uforholdsmessig økning i autoimmune sykdommer, og selvmordsforsøk blant barn øker raskt. I Europa er mentale lidelser blitt den største helseutfordringen. Hva er det ved dagliglivet vårt som bidrar til dette og hvordan ble dette den nye «normalen»?

Etter over 40 år med erfaringer fra klinisk praksis, har den anerkjente legen Gabor Maté innsett at den rådende forståelsen av begrepet «normalitet» ikke gir mening. Den ignorerer nemlig hvordan vi påvirkes fysisk og psykisk av traumer, stress og forventninger som følge av en moderne livsstil. Å oppfylle det moderne samfunnets kriterier for normalitet går på tvers av våre naturgitte behov, mener Maté.

Til tross for avanserte og teknologiske nyvinninger mislykkes den vestlige medisinske modellen med å behandle hele mennesket. Maté ønsker ikke å ugyldiggjøre medisinens udiskutable fremskritt, men har til hensikt å bidra med et nytt perspektiv: Et syn på normalitet som understøtter det beste i oss.

For å snu den negative helseutviklingen, må vi bevisstgjøre oss kløften mellom det vår innerste natur ber om og det «normalen» krever av oss, skriver Maté.

Denne boken, som han har skrevet sammen med sin sønn Daniel Maté, er hans mest ambisiøse og presserende prosjekt hittil.

Detaljer

Forlag
Flux
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
485
ISBN
9788283840414
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
The myth of normal
Format
23 x 15 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Myten om det normale:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-
 
Yngre
Ny!

Yngre

Hanne S. Finstad
Innbundet 
429,-
 

11 %

Maren Uthaug
Innbundet 
375,- 429,-
 
Hegel
Ny!

Hegel

Sigurd Hverven
Innbundet 
399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv