Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Narkosens hemmeligheter

alt anestesilegen burde fortalt deg før du sovnet

«En fornøyelig bok om narkose. [.] Det er et konstant overskudd i teksten, tonen er uhøytidelig og noen ganger også munter.»

Aasne Jordheim, Forskerforum

Hva er narkose? Hva skiller bevissthet fra bevisstløshet? Er det sant at man kan våkne midt under en operasjon? Og hva gjorde forfedrene våre før narkose ble oppfunnet? Alt dette - og mye mer - får du svar på i denne spennende oppdagelsesferden gjennom narkosens historie. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
Hva er narkose? Hva skiller bevissthet fra bevisstløshet? Er det sant at man kan våkne midt under en operasjon? Og hva gjorde forfedrene våre før narkose ble oppfunnet? Alt dette - og mye mer - får du svar på i denne spennende oppdagelsesferden gjennom narkosens historie.


I boka forteller anestesilege Lars Prag Antonsen, om merkverdige eksperimenter, sprø oppfinnelser, utagerende festing og bitre konflikter. Du får vite hvilke medikament som er det beste drapsvåpenet, hvorfor urbefolkningen i Sør-Amerika spyttet tygde kokablader i sårene til kameratene sine, og hvilken narkosemedisin som er laget av urin.


Du får oppleve dramatikk og krevende beslutninger når anestesilegene redder liv på operasjonsstua, avslutter behandling på intensivavdelingen, og når det nesten går galt i akuttmottaket. Du får også svar på hvorfor narkose er blant de viktigste medisinske oppdagelsene noensinne, og hvordan anestesifaget har utviklet seg fra et risikofylt og myteomspunnet håndverk til en trygg og moderne medisinsk spesialitet.

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
212
ISBN
9788243016019
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Narkosens hemmeligheter
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«En fornøyelig bok om narkose. [.] Det er et konstant overskudd i teksten, tonen er uhøytidelig og noen ganger også munter.»

Aasne Jordheim, Forskerforum

«Fantastisk bok om narkosens mysterier - fortalt på en tilgjengelig og engasjerende måte!»

Kaja Nordengen

«Svært interessant og lærerik bok om medisinfagets skjulte actiondrama!»

Jonas Kinge Bergland

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Narkosens hemmeligheter:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Husdyret
-30 %

Husdyret

Camilla Grebe
Paperback 
160,- 229,-
 

Dykket

Frits De Bourg
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv