Pillebefinnende - 
   Niels Christian Geelmuyden
 • relatert illustrasjon
 • relatert illustrasjon

Pillebefinnende

hva vet vi om medisinene vi tar?

«(...) Boken Pillebefinnende er et massivt undersøkende journalistisk verk som alle med den minste interesse for kroppen og helsa bør lese. (...)»

, Vårt Land (kronikk)
Hva vet du om våre vanligste medisiner? Niels Christian Geelmuyden tar for seg pillene veldig mange bruker daglig, som smertestillende, p-piller, sovepiller og blodtrykksmedisin. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

«Jeg er ingen helseguru,» sier Niels Christian Geelmuyden, «men jeg skriver for å avdekke en del ubehagelige sammenhenger.» Han er oppriktig fascinert av farmakologi. Ikke bare fordi han selv er avhengig av medisin hver dag etter en nyretransplantasjon, men fordi så mange funksjonsfriske tyr til medikamenter for en quick fix når de kan oppnå bedre effekt på mer naturlig vis. Forfatteren er opptatt av å skille mellom medisinske mirakler og de bakenforliggende kreftene i helseindustrien.

Skal du ta deg en pille?
Han gir deg informasjon om legemidlene vi bruker i det daglige, som du ikke får hos legen din. Forfatteren tar en grundig og avslørende gjennomgang av legemiddelindustrien og de mest brukte legemidlene i Norge som smertestillende, blodtrykksmedisiner, sovepiller, blodfortynnende, kolesterolsenkende, antibiotika, antidepressiva og ADHD-medisiner, p-piller, syredempende (protonpumpehemmere) og potensmidler. Han stiller bevisstgjørende og lynskarpe spørsmål ved medisin- bruk, forskningsjuks, vanlige medisiners virke-måter og legemiddelindustriens arbeidsmetoder.

Dr.med. Charlotte J. Haug har vært fagkonsulent på boka. Hun har i samarbeid med forfatteren utarbeidet gode råd om forebygging, selvhjelp og tryggere medisinbruk.

LÆR MER OM:

 • Smertestillende
 • Blodtrykksmedisiner
 • Sovepiller
 • Blodfortynnende
 • Kolesterolsenkende
 • Antibiotika
 • Antidepressiva
 • ADHD-medisiner
 • P-piller
 • Syredempende (protonpumpehemmere)
 • Potensmidler

VISSTE DU AT ...

 • I norske apoteker kan du velge mellom 15 336 legemiddelprodukter med 1537 ulike virkestoffer.
 • I 2016 brukte 70 prosent av den norske befolkning et eller flere reseptbelagte legemidler.
 • Nordmenn brukte i 2016 legemidler til en samlet verdi av 25,3 milliarder kroner, en økning på 7,9 prosent fra 2015.
 • Omsetningen øker med omtrent 2 milliarder kroner årlig.
 • Reseptbelagte legemidler utgjør nærmere 90 prosent av omsetningen.
 • I 2012 solgte de 50 største legemiddel- produsentene reseptbelagte medisiner til en verdi av 650 milliarder kroner.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 376
ISBN: 9788202527006
Utgave: 1. utg.
Format: 22 x 16 cm
Nr: 8110050
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

NIELS CHR. GEELMUYDEN er statsviter, journalist og forfatter. Han har i en årrekke vært kåsør i radioen, foredragsholder ved journalistutdanningen og arrangør av egne skrivekurs. Han har mottatt flere ærespriser for sin skriving, blant annet Gullpennen og Fritt Ords honnør. I mai 2017 fikk han sølv i Gourmand Cookbook Award for Sannheten på bordet, som han har skrevet sammen med René Zografos.

«(...) Boken Pillebefinnende er et massivt undersøkende journalistisk verk som alle med den minste interesse for kroppen og helsa bør lese. (...)»

, Vårt Land (kronikk)

«(...) Dette er en grundig informasjonsbok. Forfatteren ­fører leseren inn ulike medisiners historie, hvordan og hvorfor de mange medisinene oppstod og hvordan de har blitt forbedret. Vi får detaljerte faktaopplysninger om bivirkninger for menneskekroppen, men også for miljøet. (...)»

, Vårt Land

«(...) Geelmuyden har gjort en solid innsats for å samle og tilpasse dette stoffet for et bredt, norsk publikum. (...) Alt i alt er dette en bok som er vel verdt lesningen og som jeg inderlig håper vil ha gjenklang på legekontorer over hele landet. Den er absolutt pensumlitteratur for «vanskelige» pasienter og pilleskeptiske sykepleiere.»

, Sykepleien

«(...) Både pasienter og deres behandlere vil kunne ha stor nytte av Geelmuydens nær 400 sider lange reise i medikamentenes verden. Selv om det til tider er ubehagelig lesning. (...) Geelmuyden foretar en grundig gjennomgang av virkemåten til mange av de mest brukte medisinene blant nordmenn.»

, ROP - Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rus

«... Etter Helsemagasinets vurdering er det innlysende at boka burde bli obligatorisk lesning for alle norske leger. Det kan trolig bidra til at mye feilbehandling kan unngås i framtiden.» «...De som ønsker å påvirke dagens helsepolitikk, bør absolutt skaffe seg Pillebefinnende (...) for å få innblikk i hvordan farmasøytisk industri beviselig fungerer (innledningskapitlet).»

, Helsemagasinet