Innfødte skrik

norsk svartmetall

Dette er en dyptpløyende bok om den norske svartmetallens utbredelse over store deler av verden etter kirkebrannene på begynnelsen av 1990-tallet.Med unntak av et par utenlandske forsøk har ingen tidligere fortalt historien om dette særegne norske musikkfenomenet – i kronologisk sammenheng. Les mer

Vår pris
308,-
Spar
31,-

Veil. pris: 339,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Vår pris: 308,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 339,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Dette er en dyptpløyende bok om den norske svartmetallens utbredelse over store deler av verden etter kirkebrannene på begynnelsen av 1990-tallet.Med unntak av et par utenlandske forsøk har ingen tidligere fortalt historien om dette særegne norske musikkfenomenet – i kronologisk sammenheng."Historien har en uvanlig virkningshistorie. Det er lenge siden et norsk kulturuttrykk har oppnådd begrepsstatus innenfor en populærkultur som er så global som metallmusikk."
Fra bokens forord


Boken er et resultat av flere års arbeid. Forfatteren har studert svartmetallerne på nært hold og fulgt dem på konserter og festivaler i inn - og utland. De svartkledde finnes i dag i nær sagt hvert eneste klasserom, på alle ungdomsskoler, videregående skoler og høyskoler. De er metallhoder. Men hva befinner seg inne i hodene? Hvorfor blir de bare flere og flere?Innfødte skrik er en høyaktuell utgivelse. Våren 2010 har svartmetall for alvor blitt stueren med Trondheimsbandet Keep of Kalessins deltakelse i Grand Prix. Under festspillene i Bergen er det duket for svartmetallmusikalen Svartediket. I tillegg feirer Infernofestivalen 10-årsjubileum i Oslo, der Håvard Rem og Innfødte skrik vil stå sentralt på programmet.Håvard Rem er en allsidig forfatter og oversetter. Han har gitt ut dikt, reisebøker og biografier. Senest i fjor høst kom Peter Pilný – historien om Bjarte Baasland (2009). Hans gjendiktning av William Shakespeares Romeo og Julie går på Nationaltheatret nå i vår.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Schibsted
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 312
ISBN: 9788251626071
Utgave: 1. utg.
Format: 22 x 18 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger