Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Freakonomics

A Rogue Economist Explores the Hidden Side of Everything

Assume nothing, question everything.

This is the message at the heart of Freakonomics, Levitt and Dubner's rule-breaking, iconoclastic book about crack dealers, cheating teachers and bizarre baby names that turned everyone's view of the world upside-down and became an international multi-million-copy-selling phenomenon. Les mer

160,-
Sendes innen 7 virkedager
Assume nothing, question everything.

This is the message at the heart of Freakonomics, Levitt and Dubner's rule-breaking, iconoclastic book about crack dealers, cheating teachers and bizarre baby names that turned everyone's view of the world upside-down and became an international multi-million-copy-selling phenomenon.

'Prepare to be dazzled' Malcolm Gladwell

'A sensation ... you'll be stimulated, provoked and entertained. Of how many books can that be said?' Sunday Telegraph

'Has you chuckling one minute and gasping in amazement the next' Wall Street Journal

'Dazzling ... a delight' Economist

'Made me laugh out loud' Scotland on Sunday

Medlemsvurdering:
Trodde du økonomi var for tørrpinner som elsket revisorheftet sitt og gjerne bare snakket om konjunksjoner, opsjoner og et perfekt allokert marked? Tenkt igjen! Freakonomics viser på en briljant og morsom måte at økonomi er alt du vil den skal være. Her stilles det spørsmål som får deg til å le høyt, gruble til langt på kveld og gispe av begeistring. For hvem skulle vel tro at økonomi kunne svare på hva lærere i Chicago og sumobrytere har til felles? Boken er et must-have for både økonomer og alle andre som liker en god leseopplevelse eller å tenke litt utenfor boksen. Et perfekt samarbeid mellom en god skribent med humoristisk sans og en økonom som vandrer lykkelig på grensen mellom geni og galskap. En bok som har skapt bølger i det amerikanske samfunnet, men som viser hvor utrolig mye tall kan fortelle. En fantastisk bok som du rett og slett MÅ lese! Jeg har ikke kost meg sånn på evigheter - eller lært så mye. Denne boken burde vært pensum for økonomistudenter! En klassiker uten tvil.

LL

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Penguin Books Ltd
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
336
ISBN
9780141019017
Utgivelsesår
2006
Format
20 x 13 cm
Priser
Short-listed for Financial Times/Goldman Sachs Business Book of the Year Award 2005.

Om forfatteren

Steven D. Levitt (Author)
Steven D. Levitt, a professor of economics at the University of Chicago, was awarded the John Bates Clark medal, given to the most influential American economist under the age of forty. He is also a founder of The Greatest Good, which applies Freakonomics-style thinking to business and philanthropy.

Stephen J. Dubner (Author)
Stephen J. Dubner is an award-winning author, journalist, and radio and TV personality. He quit his first career - as an almost-rock-star - to become a writer. He has worked for The New York Times and published three non-Freakonomics books. He lives with his family in New York City.

Kunders vurdering

L
LL – 07.02.2010

– Trodde du økonomi var for tørrpinner som elsket revisorheftet sitt og gjerne bare snakket om konjunksjoner, opsjoner og et perfekt allokert marked? Tenkt igjen! Freakonomics viser på en briljant og morsom måte at økonomi er alt du vil den skal være. Her stilles det spørsmål som får deg til å le høyt, gruble til langt på kveld og gispe av begeistring. For hvem skulle vel tro at økonomi kunne svare på hva lærere i Chicago og sumobrytere har til felles? Boken er et must-have for både økonomer og alle andre som liker en god leseopplevelse eller å tenke litt utenfor boksen. Et perfekt samarbeid mellom en god skribent med humoristisk sans og en økonom som vandrer lykkelig på grensen mellom geni og galskap. En bok som har skapt bølger i det amerikanske samfunnet, men som viser hvor utrolig mye tall kan fortelle. En fantastisk bok som du rett og slett MÅ lese! Jeg har ikke kost meg sånn på evigheter - eller lært så mye. Denne boken burde vært pensum for økonomistudenter! En klassiker uten tvil.

V
VK – 17.07.2006

– Jeg hadde store forhåpninger til denne boka, på grunn av alt skrytet den har fått i ulike økonomiske tidsskrifter. Og boka er på mange måter god. Hovedbudskapet i Freakonomics er nok at virkeligheten ikke alltid er slik som man først tror, samt at man ikke alltid skal tro blindt på det ekspertene sier. Dette får boka fram på en god måte, men jeg syns antallet eksempler er noe knapt. I stedet for å gå svært grundig gjennom noen få eksempler, burde heller forfatteren tatt for seg flere eksempler på en mer kortfattet måte. Alt i alt en god bok, men ikke fullt så god som enkelte skal ha det til.

T
TAB – 29.05.2006

– Jeg elsket denne boken - den er en samling av essays der en økonom benytter økonomiens prinsipper for å forstå svært varierte fenomener som omgir oss. Påstandene den kommer med er friske, og noen ganger svært vågale. Temaer som tas opp er for eksempel sammenhengen mellom reduksjonen i kriminalitet på nittitallet og legalisering av abort tjue år tidligere, markedsstrategiene til ku klux klan og spørsmål som "Hvis det er sant at crack-pushere tjener så godt, hvorfor bor de da hjemme hos mora si?". Jeg anbefaler denne på det sterkeste til alle som er nyssgjerrige på hvordan ting henger sammen i denne verden, og som har (eller ønsker å ha) et åpent sinn!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Freakonomics:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Sapiens

Yuval Noah Harari
Innbundet 
409,- 449,-
 
Matilda
3 for 2

Matilda

Roald Dahl
Innbundet 
99,- 279,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv