Lev mer tenk mindre - Pia Callesen

Lev mer tenk mindre

dropp grubleriene og slipp fri fra nedstemthet og depresjon med metakognitiv terapi

; Tone Margaret Anderssen (Oversetter) ; Anne Mette Futtrup (Innledning)

Metakognitiv terapi har gjort sitt inntog verden over, og overalt er forskere begeistret. Terapien har dokumentert effekt på depresjon, og studier viser at helt opp til 80 prosent blir kurert for depresjonen - og i tillegg på svært kort tid. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Metakognitiv terapi har gjort sitt inntog verden over, og overalt er forskere begeistret. Terapien har dokumentert effekt på depresjon, og studier viser at helt opp til 80 prosent blir kurert for depresjonen - og i tillegg på svært kort tid.

Det er en utbredt oppfattelse at den beste måten å takle kriser på, er å bearbeide dem. Vi snakker, tenker og analyserer hele tiden i et forsøk på å tømme en ryggsekk for «dårlig innhold».

Det er dumt å betrakte vår psyke som en ryggsekk. Det foregår ingen opphopning og det er ikke nødvendig «å rydde opp i» for å komme videre. Ifølge banebrytende forskning innenfor den metakognitive terapi bør man i stedet betrakte sinnet som et filter, der alt passerer, med mindre vi aktivt velger å stoppe opp ved noe. Dersom vi bruker mange timer om dagen på å spekulere og bekymre oss om hvordan vi skal løse et problem, hvordan vi snakker om og med oss selv, tapper vi oss selv for energi og livsglede. På samme måte som vi øker risikoen for å utvikle eller vedlikeholde en depresjon.

Det dreier seg ikke om å forandre negative tanker til positive, men derimot om å la tanker være tanker og bry seg mindre om dem. Psykolog Pia Callelsen forklarer hvordan vi kan gjenoppta kontroll med våre tanker og dermed få livsgleden tilbake. Hun viser hvordan vi kan identifisere de tankene som fører til grublerier og hvordan vi kan begrense dem. Således kan vi lære ikke bare å overvinne nedtrykthet og depresjon - men også unngå det.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 154
ISBN: 9788202622534
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Lev mere tænk mindre
Format: 23 x 16 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger