Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Lev mer tenk mindre

dropp grubleriene og slipp fri fra nedstemthet og depresjon med metakognitiv terapi

Metakognitiv terapi har gjort sitt inntog verden over, og overalt er forskere begeistret. Terapien har dokumentert effekt på depresjon, og studier viser at helt opp til 80 prosent blir kurert for depresjonen - og i tillegg på svært kort tid. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Metakognitiv terapi har gjort sitt inntog verden over, og overalt er forskere begeistret. Terapien har dokumentert effekt på depresjon, og studier viser at helt opp til 80 prosent blir kurert for depresjonen - og i tillegg på svært kort tid.

Det er en utbredt oppfattelse at den beste måten å takle kriser på, er å bearbeide dem. Vi snakker, tenker og analyserer hele tiden i et forsøk på å tømme en ryggsekk for «dårlig innhold».

Det er dumt å betrakte vår psyke som en ryggsekk. Det foregår ingen opphopning og det er ikke nødvendig «å rydde opp i» for å komme videre. Ifølge banebrytende forskning innenfor den metakognitive terapi bør man i stedet betrakte sinnet som et filter, der alt passerer, med mindre vi aktivt velger å stoppe opp ved noe. Dersom vi bruker mange timer om dagen på å spekulere og bekymre oss om hvordan vi skal løse et problem, hvordan vi snakker om og med oss selv, tapper vi oss selv for energi og livsglede. På samme måte som vi øker risikoen for å utvikle eller vedlikeholde en depresjon.

Det dreier seg ikke om å forandre negative tanker til positive, men derimot om å la tanker være tanker og bry seg mindre om dem. Psykolog Pia Callelsen forklarer hvordan vi kan gjenoppta kontroll med våre tanker og dermed få livsgleden tilbake. Hun viser hvordan vi kan identifisere de tankene som fører til grublerier og hvordan vi kan begrense dem. Således kan vi lære ikke bare å overvinne nedtrykthet og depresjon - men også unngå det.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
154
ISBN
9788202622534
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Lev mere tænk mindre
Format
23 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lev mer tenk mindre:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv