Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Ståsteder

10 gamle ideer til en ny verden

«‘Ståsteder’ bør bli obligatorisk lesning og drøftet inngående på alle utdannelser. Og av alle som arbeider med mennesker.»

Politiken

Hva i livet er noe verdt i seg selv, uavhengig av bruks- og nytteverdi? Har ansvar, tilgivelse, kjærlighet og oppriktighet en egen verdi, bortsett fra som fornuftige leveregler? Les mer

299,-

329,- Spar: 30,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Vi har glemt det grunnleggende i tilværelsen, mener professor Svend Brinkmann, og bruker filosofene til å minne oss om ti fenomener som er et mål i seg selv – og ikke et mål til å oppnå noe annet.

Det er disse ti fenomene han kaller ‘ståsteder’, noe vi gjør for aktivitetens egen skyld. «Det er et eksistensielt ståsted, som vi skal kunne stå fast ved,» konstaterer Brinkmann, og tilføyer at «dette er det høyeste gode.»

Professor Svend Brinkmann gjør kjempesuksess i Skandinavia med sine tanker om livsverdier i vår tid. I Ståsteder børster han støv av gamle dyder og gir oss koordinatene tilbake. Hvis du vil gjenoppdage mening i livet, komme til bunns i hva som er av verdi for deg også uavhengig av hva som til enhver tid er nyttig, gjelder det å finne ståstedene.

I et forsøk på å formulere 10 grunnleggende eksistensielle ståsteder for vår tid, tar Brinkmann oss med på en engasjert og tilgjengelig reise gjennom ti korte kapitler viet hvert sitt ståsted. Han drar linjer fra Woody Allen og bakover gjennom filosofihistorien, blant annet fra Platon til Kant og fra Montaigne til Knausgård, og henter eksempler fra populærkulturen og hverdagslivet.

10 korte kapitler om eksistensielle ståsteder for vår egen tid:

  1. Det gode
  2. Verdigheten
  3. Løftet
  4. Selvet
  5. Sannheten
  6. Ansvaret
  7. Kjærligheten
  8. Tilgivels en
  9. Friheten
  10. Døden

Medlemsvurdering:
Hvilke verdier har du som ikke kan måles i penger eller poeng? Professor Brinkmann slår et slag for verdiene som gir integritet. Han trekker fram ti som gir mening i tilværelsen og betraktningene rundt dem er krydret med referanser til filosofihistorien og populærkulturen.

Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben

Detaljer

Forlag
Press
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
220
ISBN
9788232801244
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Ståsteder
Format
21 x 15 cm
Nr
8094888

Om forfatteren

Svend Brinkmann (f. 1975) er professor i allmenn psykologi ved Aalborg Universitet og professor II ved Universitetet i Bergen. Han ble nylig kåret til Danmarks viktigste intellektuelle i 2016. Forskningen hans er i grenseflaten mellom psykologi, filosofi og kulturanalyse. Blant tidligere publikasjoner er bestselgeren Stå imot.

Medlemsblad

<div
 

Anmeldelser

«‘Ståsteder’ bør bli obligatorisk lesning og drøftet inngående på alle utdannelser. Og av alle som arbeider med mennesker.»

Politiken

«Det er en sympatisk bok som vil det beste for oss mennesker.»

Information.dk

Kunders vurdering

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 25.01.2017

– Hvilke verdier har du som ikke kan måles i penger eller poeng? Professor Brinkmann slår et slag for verdiene som gir integritet. Han trekker fram ti som gir mening i tilværelsen og betraktningene rundt dem er krydret med referanser til filosofihistorien og populærkulturen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ståsteder:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv