Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Ståsteder

10 gamle ideer til en ny verden

«‘Ståsteder’ bør bli obligatorisk lesning og drøftet inngående på alle utdannelser. Og av alle som arbeider med mennesker.»

Politiken

Etter å ha stått i mot kravene til selvutvikling i sin forrige bok, børster Svend Brinkmann nå støv av gamle dyder og gir oss koordinatene tilbake. Hvis du vil gjenoppdage mening i livet, komme til bunns i hva som er av verdi for deg også uavhengig av hva som til enhver tid er nyttig, gjelder det å finne ståsteder. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Etter å ha stått i mot kravene til selvutvikling i sin forrige bok, børster Svend Brinkmann nå støv av gamle dyder og gir oss koordinatene tilbake. Hvis du vil gjenoppdage mening i livet, komme til bunns i hva som er av verdi for deg også uavhengig av hva som til enhver tid er nyttig, gjelder det å finne ståsteder.

10 eksistensielle ståsteder for vår egen tid:
1. Det gode
2. Verdigheten
3. Løftet
4. Selvet
5. Sannheten
6. Ansvaret
7. Kjærligheten
8. Tilgivelsen
9. Friheten
10. Døden

Hva i livet har en egen iboende verdi? I seg selv, uavhengig av bruks- og nytteverdi? Ansvar, tilgivelse, kjærlighet, oppriktighet, har disse selvstendig verdi, utover at de har vist seg å være fornuftige leveregler?

I et forsøk på å formulere 10 grunnleggende eksistensielle ståsteder for vår tid, tar Brinkmann oss i denne boken med på en engasjert og tilgjengelig reise, fra Woody Allen og bakover gjennom filosofihistorien, der han trekker linjer fra Platon til Kant, fra Montaigne til Knausgård m.m.

Medlemsvurdering:
Hvilke verdier har du som ikke kan måles i penger eller poeng? Professor Brinkmann slår et slag for verdiene som gir integritet. Han trekker fram ti som gir mening i tilværelsen og betraktningene rundt dem er krydret med referanser til filosofihistorien og populærkulturen.

Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben

Detaljer

Forlag
Press
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788232801336
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Ståsteder

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«‘Ståsteder’ bør bli obligatorisk lesning og drøftet inngående på alle utdannelser. Og av alle som arbeider med mennesker.»

Politiken

«Det er en sympatisk bok som vil det beste for oss mennesker.»

Information.dk

Kunders vurdering

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 25.01.2017

– Hvilke verdier har du som ikke kan måles i penger eller poeng? Professor Brinkmann slår et slag for verdiene som gir integritet. Han trekker fram ti som gir mening i tilværelsen og betraktningene rundt dem er krydret med referanser til filosofihistorien og populærkulturen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ståsteder:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv