Hva hvis?

seriøse vitenskapelige svar på absurde hypotetiske spørsmål

; Bertil Knudsen (Oversetter)

Rakettforsker gir svar på absurde, hypotetiske spørsmål. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Randall Munroe sluttet i jobben i NASA og gir nå vitenskapelige, lekne svar på alle slags mulige og umulige «hva hvis»- spørsmål sendt inn til hans nettside som følges av millioner av mennesker.

Forfatteren av Hva hvis? har samlet grundige matematiske, vitenskapelige og filosofiske svar på en rekke hypotetiske spørsmål. Når han skal svare på spørsmål som «Hvis alle på planeten holdt seg unna hverandre i et par uker, ville ikke vanlig forkjølelse bli utryddet?» og «Hva er den lengst mulige solnedgangen du kan oppleve mens du kjører bil, hvis du følger fartsgrensen og kjører på fast veidekke?» kjører han muntre datasimuleringer, graver seg gjennom nedgraderte militære forskningsnotater, konsulterer ledere ved atomreaktorer, tar tiden på Star Wars-scener med stoppeklokke, ringer moren sin og googler noen virkelig skumle dyr.

Fascinerende og underholdende
Her får du presise og underholdende forklaringer på alt fra hva din sjanse for å møte en sjelefrende er, til mange grusomme måter å dø på ved å bygge en periodisk mur av alle grunnstoffene. Svarene fra Randall Munroe er komiske juveler som i tillegg til å være vitenskapelig etterrettelige, både får deg til å tenke videre og glede deg over at noen ser det som sin oppgave å faktisk svare på alle «hva hvis» - tankene som dukker opp.

Munroes snertne essays ligner forelesningene kule professorer gir på første skoledag ... Det er høykvalitetsunderholdning. Washington Independent Review of Books

Fakta

Bla i boka

Om forfatteren

Randall Munroe (f. 1984) er skaperen av internett-tegnestripen xkcd, som følges av mange millioner mennesker. Han studerte fysikk ved Christopher Newport University før han ble ansatt i NASAs forskningssenter for robotteknologi. I 2006 forlot han NASA for å lage nettstriper på heltid. Han liker middagsselskaper med levende lys og lange turer på stranden. Veldig lange turer. Munroe bor i Massachusetts.

Medlemsblad