Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Rabalder

kontroversielle ytringer gjennom 100 år

Hvor går ytringsfrihetens grenser? De har flyttet seg, fram og tilbake, gjennom de siste 100 årene. Her får vi historien om denne frihetens kår i Norge, fortalt gjennom de mest kontroversielle ytringene fra 1920-tallet til i dag. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag
Hvor går ytringsfrihetens grenser? De har flyttet seg, fram og tilbake, gjennom de siste 100 årene. Her får vi historien om denne frihetens kår i Norge, fortalt gjennom de mest kontroversielle ytringene fra 1920-tallet til i dag.
Vi møter Einar Gerhardsen som i unge år ville sprenge Aftenposten, forfatteren Arnulf Øverland som kalte kristendommen «den tiende landeplage», dem som ofret alt for ytringsfriheten under krigen, samt pressefolk og prester, komikere og kunstnere som har skapt rabalder siden.
Fra samenes kamp for sitt språk, via rettssaken mot Sangen om den røde rubin og forbudet mot Life of Brian, til skuddene mot forlegger William Nygaard, karikaturkrisen og dagens debatter om kanselleringskultur, trekkes det tydelige linjer.
Vi får vite hvordan Norge fikk vid ytringsfrihet - og hvorfor denne friheten aldri kan tas for gitt, men må kjempes for hver dag.

Boka utgis til Norsk PENs 100-årsjubileum.

«Men vi skal si oss fornøyd med hva denne boken faktisk er, og anbefale den for ytringsfrihetens superbrukere ...» Kjell Solem, BOK365.no (Terningkast 5)

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
445
ISBN
9788203394089
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
23 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Rabalder:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Jakten

Bernard Minier
Innbundet 
375,- 429,-

Ta vare

Vigdis Hjorth
Innbundet 
305,- 349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv