Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kryptoeiendeler i formueretten

kryptovaluta, "smarte kontrakter" og andre eiendeler på blokkjeden

Denne boken gir en god introduksjon til blokkjedeteknologien og presenterer de formuerettslige spørsmålene som dukker opp når man arbeider med kryptovaluta og andre kryptoeiendeler.

Kryptovaluta er en helt ny type formuesgode. Les mer

499,-
Sendes innen 1 virkedag
Denne boken gir en god introduksjon til blokkjedeteknologien og presenterer de formuerettslige spørsmålene som dukker opp når man arbeider med kryptovaluta og andre kryptoeiendeler.

Kryptovaluta er en helt ny type formuesgode. Samtidig har blokkjedeteknologien gitt oss en helt ny type rettighetsregister, hvor også tradisjonelle formuesgoder kan registreres.

Resultatet er rundt 10 000 ulike kryptoeiendeler som reiser nye formuerettslige spørsmål. Mange av disse er digitale ekvivalenter til kontanter og ihendehaverpapirer, slik at også gamle juridiske problemstillinger gjenoppstår i ny drakt.

Boken retter seg mot deg som eier eller jobber med kryptoeiendeler, og egner seg både for den som vil sette seg inn i stoffet for første gang og den som allerede har mer erfaring på området. Boken er gjort tilgjengelig for praktikere ved at kjente disipliner som tingsrett, kontraktsrett, selskapsrett og erstatningsrett behandles hver for seg.

Forfatteren gir også en grundig introduksjon av blokkjedeteknologien, slik at fremstillingen kan leses uten forkunnskaper. Avslutningsvis behandles rettshåndhevelse, jurisdiksjon og lovvalg, samt rettspolitiske betraktninger. Som resultat av et internasjonalt forskningsprosjekt, behandler boken de norske formuerettslige problemstillingene også i kontekst av den globale rettsutviklingen.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
219
ISBN
9788205599598
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Kryptoeiendeler i privatretten
Format
22 x 15 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kryptoeiendeler i formueretten:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv