Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Skapelsens sukk og klage

et bestiarium

I «Skapelsens sukk og klage» reflekterer Kari Løvaas over menneskets selvforståelse som skapt og skapende, og som både mer opphøyd og mer fordervet enn andre skapninger. Bokessayet tar form av et «bestiarium» av omsorgsfulle lesninger og dristige assosiasjonssprang, som omfatter en mengde mytiske og litterære dyr og skikkelser. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag
I «Skapelsens sukk og klage» reflekterer Kari Løvaas over menneskets selvforståelse som skapt og skapende, og som både mer opphøyd og mer fordervet enn andre skapninger. Bokessayet tar form av et «bestiarium» av omsorgsfulle lesninger og dristige assosiasjonssprang, som omfatter en mengde mytiske og litterære dyr og skikkelser.

I denne første delen av bestiariet befinner vi oss midt i det landskapet der Selma Lagerlöf i sin tid diktet fram en av de mest bevegende skikkelsene i svensk litteratur: Keiseren av Portugalia, en värmlandsk Kong Lear. For Løvaas, som har en sønn med Downs syndrom, blir Lagerlöf med sin narrekonge en av flere veivisere i retning av en utopi: et samfunn der menneskedannelse ikke handler om sortering og perfeksjonering, en fortelling om beskyttelse som bygger på tillit, ikke frykt. Blant de øvrige veiviserne kan nevnes: Walter Benjamin, Karin Boye, Lars Ahlin, Paul Celan, Lars Amund Vaage og Kerstin Ekman.

Detaljer

Forlag
Kolon
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
173
ISBN
9788205545052
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 13 cm
Serie
Skapelsens sukk og klage 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skapelsens sukk og klage:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Gilead

Marilynne Robinson
Paperback 
199,-

2070

Bjørn H. Samset
Innbundet 
363,- 399,-

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-

1Q84

Haruki Murakami
Paperback 
189,-
 

Logg inn

Handlekurv