Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Kamerat livet

en samtale med Cecilie Løveid

«[.] ein engasjert samtale om livet og litteraturen mellom to skriveføre og kloke forfattarar.»

Vårt Land

Cecilie Løveid fyller 70 år 21. august 2021, og i den anledning har vi bedt litteraturkritiker og forfatter Kaja Schjerven Mollerin lage en samtalebok med jubilanten. Samtalene i Kamerat livet går igjennom Cecilie Løveids liv, lesning og litteratur, fra 1968 til i dag. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Cecilie Løveid fyller 70 år 21. august 2021, og i den anledning har vi bedt litteraturkritiker og forfatter Kaja Schjerven Mollerin lage en samtalebok med jubilanten. Samtalene i Kamerat livet går igjennom Cecilie Løveids liv, lesning og litteratur, fra 1968 til i dag. Løveid har eksellert innen de fleste hovedsjangrene, og boka vil også kunne fortelle mye om emner som utviklingen av nyere norsk dramatikk, 70-tallets kunstroman og moderne diktning (både politisk og personlig). Dessuten gir boka et viktig bidrag til kampen for likestilling i Norge ettersom flere av Løveids verker har en klar feministisk innsikt.

«Kamerat livet» er et forsøk på å avdekke det vi kan kalle «det løveidske», som løper gjennom alle Løveids verker, og som er en enestående fusjon av kunst, poesi, politikk, privatliv, problemer og humor.

Detaljer

Forlag
Kolon
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205551336
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«[.] ein engasjert samtale om livet og litteraturen mellom to skriveføre og kloke forfattarar.»

Rolf Nøtvik Jakobsen, Vårt Land

«Gjennom varme og uformelle samtaler nøster Cecilie Løveid opp et langt liv fullt av litteratur og tilfeldigheter.»

Johannes Grytnes, Bergens Tidende

«Og slik er denne samtaleboken om Cecilie Løveids liv og litteratur: De snakker om det som ligger lengst fremme i bevisstheten, og så hekter historien, litteraturen og det levde livet seg på underveis. Løselig organisert rundt kronologien i Løveids liv og forfatterskap . og med små innstikk av kronologien i samtalene selv . gjør dette Kamerat livet til en sjarmerende, levende og litt rotete bok, full av innfall og betroelser, spontane avstikkere, fortellinger og refleksjoner.»

Eirik Vassenden, Klassekampen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kamerat livet:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv