Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset

skodespel

Sigrid Undset sin romantrilogi Kristin Lavransdotter er eitt av dei viktigaste verka i norsk litteratur. Forteljinga, som føregår i Noreg i første halvdel av 1300-talet, gir ei eineståande og sterk skildring av eit heilt menneskeliv, og følgjer Kristin Lavransdotter i ein boge frå ungdom og attrå, gjennom vaksenliv og samliv fram til alderdom, ettertanke og religiøs grunding. Les mer

305,-

349,- Spar: 44,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Sigrid Undset sin romantrilogi Kristin Lavransdotter er eitt av dei viktigaste verka i norsk litteratur. Forteljinga, som føregår i Noreg i første halvdel av 1300-talet, gir ei eineståande og sterk skildring av eit heilt menneskeliv, og følgjer Kristin Lavransdotter i ein boge frå ungdom og attrå, gjennom vaksenliv og samliv fram til alderdom, ettertanke og religiøs grunding.

Romantrilogien handlar om den store kjærleiken og dei store svika, om lengt, kvardagsliv og om søking etter meining, om tilgjeving, sorg og anger. Trass i at romanen kom ut for over hundre år sidan, med ei handling sett sju hundre år tilbake i tid, er dei menneskelege dilemma like gripande og enkle å kjenne seg igjen i.

Kjersti Horn og Kristian Lykkeslet Strømskag har dramatisert alle dei tre delane av trilogien. Karakterane i romanen vert her med-forteljarar til kvarandre si historie, av og til kommenterer dei kvarandre, av og til fortel dei frå djupet av seg sjølve. Slik vert Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset ein særs levande, dynamisk, fortetta - og innimellom humoristisk - versjon av opphavsverket.

Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset er omsett til nynorsk av Gunnhild Øyehaug. Stykket blei første gong oppført på Det Norske Teateret hausten 2022.

Detaljer

Forlag
Kolon
Språk
Norsk Nynorsk
ISBN
9788205584341
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset:

Driva

Gunhild M. Haugnes
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

Logg inn

Handlekurv