Kystens fortellinger

fortellinger fra Island, Nord-Norge, Sápmi, Færøyene og Grønland

Liv Helene Willumsen (Redaktør) ; Baldur Hafstad (Redaktør) ; Carsten Høgh (Redaktør) ; Jonhard Mikkelsen (Redaktør) ; Else Søndergaard (Redaktør)

Serie: LNUs skriftserie 125

Denne boken inneholder fortellinger som lenge har levd - og lever - langs kysten av Nord-Atlanteren. Fortellingene har gått fra munn til munn i århundrer. Kystens fortellinger er et fascinerende møte mellom fem kulturområder; det samiske, det nordnorske, det færøyske, det islandske og det grønlandske. Les mer
Vår pris
298,-

(Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 298,-

(Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Denne boken inneholder fortellinger som lenge har levd - og lever - langs kysten av Nord-Atlanteren. Fortellingene har gått fra munn til munn i århundrer. Kystens fortellinger er et fascinerende møte mellom fem kulturområder; det samiske, det nordnorske, det færøyske, det islandske og det grønlandske.Denne boken inneholder fortellinger som lenge har levd - og lever - langs kysten av Nord-Atlanteren. Fortellingene har gått fra munn til munn i århundrer. Kystens fortellinger er et fascinerende møte mellom fem kulturområder; det samiske, det nordnorske, det færøyske, det islandske og det grønlandske.
Fortellingene er illustrert av nåtidens framtredende kunstnere, og i møtet mellom eldre tekster og nye bilder gir Kystens fortellinger næring til fantasi og følelser. I spenningsfeltet der land møter hav, trer det fram for oss de mest fantastiske skikkelser: havkvinnen, havmannen og havets forunderlige hop av sjøvesener, fugler, fisker og dyr.
Dette er en bok for gammel og ung med sans for fortellingens grensesprengende kraft!
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Landslaget for norskundervisning / Cappelen Damm akademisk
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 161
ISBN: 9788245605488
Utgave: 1. utg.
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger