Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

På sporet av den tapte tid. Bd. 5

fangen

Marcel Proust (1871-1922) vokste opp i et borgerlig, beskyttet miljø like utenfor Paris. I sine unge år førte han en fornem tilværelse blant overklassen, men samtidig led han av kronisk astma og trengte tilsyn. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
Marcel Proust (1871-1922) vokste opp i et borgerlig, beskyttet miljø like utenfor Paris. I sine unge år førte han en fornem tilværelse blant overklassen, men samtidig led han av kronisk astma og trengte tilsyn. Da moren døde i 1905, trakk han seg gradvis tilbake fra offentligheten. Fra 1910 tilbrakte han mye av sin tid på soverommet, hvor han sov om dagen og skrev om natten. Med dette som ytre betingelser skapte Proust den store romansyklusen På sporet av den tapte tid. Verket var fra Prousts side opprinnelig tenkt som en roman i tre bind, men den franske forleggeren ga den siden ut i femten. Fangen utgjør bind ni og ti - av i alt tolv - i den innbundne, norske utgaven. Med På sporet av den tapte tid var Proust med på å endre romankunsten på avgjørende vis. Den tradisjonelle psykologiske roman ble avløst av en mer innoverskuende og springende fortellerform. Romanen er i en viss forstand også en selvbiografi, en skildring av en kunstners søken tilbake til barndom og oppvekst. En sentral ledetråd blir hvordan den spontane erindring gjør det mulig å gjenopprette spor av fortid. For Proust er det tapte paradis det eneste sanne, den indre verden det eneste virkelige.

Medlemsvurdering:
Marcel Prousts klassiker "På sporet av den tapte tid" består av syv bind. Ingen av disse syv kan sies å være lettleste eller korte. Men de er så definitivt verdt å prøve seg på. Med denne serien forandret Proust måten man tenkte roman på for alle tider. Vi følger den unge hovedpersonen gjennom hans liv. Et liv fylt av skuffelser, men også håp. I hvert fall lenge. I bind 5, "Fangen", er vår mann godt voksen. Proust skriver meget godt, og vi gis et strålende og spennende innblikk i tankene og forestillingene i hovedpersonens hode der de filtrer seg med en forvirrende omverden. Det er både spennende og tankevekkende. Anbefales!

Haze of Winds

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
461
ISBN
9788205273306
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2000
Originaltittel
A la recherche du temps perdu : La prisonnière
Format
19 x 12 cm
Serie
På sporet av den tapte tid 5

Kunders vurdering

H
Haze of Winds – 21.12.2004

– Marcel Prousts klassiker "På sporet av den tapte tid" består av syv bind. Ingen av disse syv kan sies å være lettleste eller korte. Men de er så definitivt verdt å prøve seg på. Med denne serien forandret Proust måten man tenkte roman på for alle tider. Vi følger den unge hovedpersonen gjennom hans liv. Et liv fylt av skuffelser, men også håp. I hvert fall lenge. I bind 5, "Fangen", er vår mann godt voksen. Proust skriver meget godt, og vi gis et strålende og spennende innblikk i tankene og forestillingene i hovedpersonens hode der de filtrer seg med en forvirrende omverden. Det er både spennende og tankevekkende. Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på På sporet av den tapte tid. Bd. 5:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
363,- 399,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv