Rabattkode: snartjul for -25% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Inkarnasjonen - myte eller faktum?

Denne boken er en historisk studie av hvordan kirkens Kristus-bekjennelse ble til. Skarsaune har også undersøkt hvilke teologisk grunnlag Kristusbekjennelsen har, og hvordan oldkirken tilrettela kristologien, læren om Kristus. Les mer

174,-

199,- Spar: 25,-

Paperback
Utsolgt
Denne boken er en historisk studie av hvordan kirkens Kristus-bekjennelse ble til. Skarsaune har også undersøkt hvilke teologisk grunnlag Kristusbekjennelsen har, og hvordan oldkirken tilrettela kristologien, læren om Kristus. Har person- og sakregister.

Medlemsvurdering:
Oskar Skarsuane har med denne boken gjort et mesterstykke. Han tar for seg teologihistorien i urkirken og greier ut om utviklingen og bakgrunnen til de bekjennelsene vi har om Jesus. Hvem var Jesus? Hva gjorde han? Betyr det noe? Hvorfor ordlegger vi oss nøyaktig slik vi gjør i bekjennelsene? Skarsaune forklarer dette til tider ganske tunge stoffet, og makter å gjøre det håndgripelig og (forholdsvis) lett forståelig. Bokens tittel er noe misvisende. Dette er ikke en apologetisk bok på den måten at den går moderne rasjonalistiske tankeganger i møte, men den forklarer hvordan folk tenkte i urkirken og hvordan man endte opp med de bekjennelsene om Jesus som vi har fremdeles. Eg veldig god bok, en viktig bok, og en bok som bør leses av alle teologistudenter.

yngve

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lunde
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
162
ISBN
9788252033038
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2000
Format
21 x 14 cm

Kunders vurdering

y
yngve – 27.05.2009

– Oskar Skarsuane har med denne boken gjort et mesterstykke. Han tar for seg teologihistorien i urkirken og greier ut om utviklingen og bakgrunnen til de bekjennelsene vi har om Jesus. Hvem var Jesus? Hva gjorde han? Betyr det noe? Hvorfor ordlegger vi oss nøyaktig slik vi gjør i bekjennelsene? Skarsaune forklarer dette til tider ganske tunge stoffet, og makter å gjøre det håndgripelig og (forholdsvis) lett forståelig. Bokens tittel er noe misvisende. Dette er ikke en apologetisk bok på den måten at den går moderne rasjonalistiske tankeganger i møte, men den forklarer hvordan folk tenkte i urkirken og hvordan man endte opp med de bekjennelsene om Jesus som vi har fremdeles. Eg veldig god bok, en viktig bok, og en bok som bør leses av alle teologistudenter.

C
CL – 21.09.2007

– Hvem var Jesus? Var Han Guds sønn, eller var han bare et vanlig menneske? Oskar Skarsaune er en av Norges fremste kirkehistorikere og tar her for seg historien til kristologien. Skarsaune gjennomgår hvordan Jesus har blitt sett på i løpet av historien, spesielt da om de kristologiske stridene i oldkirken. Boken gjennomgår også en del av de kristologiske modellene, som for eksempel visdomskristologien. Boken er en fylig innføring dersom en vil vite hvordan man i oldkirken forstod denne spesielle mannen, Jesus, og har et preg av å være skrevet som en fagbok. Seriøst og ryddig. Skarsaune går ikke for fort frem slik at det ikke er umulig å følge med. Anbefales.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Inkarnasjonen - myte eller faktum?:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Bibelen
Ny!

Bibelen

Kjell Arild Pollestad
Innbundet 
655,- 749,-
 

Lemen

Kirsti Blom
Innbundet 
218,- 249,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv