Ikke bestått

; Hans Rosenfeldt ; Lene Stokseth (Oversetter)

Serie: En Sebastian Bergman-krim 5

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktørEn mann blir funnet død, sittende på en stol med ansiktet inn i hjørnet i et klasserom, med en papirhatt på hodet, som om han sitter i skammekroken. Les mer

Vår pris
332,-
Spar
47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktørEn mann blir funnet død, sittende på en stol med ansiktet inn i hjørnet i et klasserom, med en papirhatt på hodet, som om han sitter i skammekroken.Stiftet til ryggen hans finner politiet et spørreskjema stemplet «ikke bestått». Drapet er begått med slaktepistol og er makabert nok i seg selv, men da det kommer fram at mannen attpåtil er c-kjendis etter å ha deltatt i et realityprogram, skjønner Torkel og de andre etterforskerne at denne saken kommer til å vokse til en mediestorm. Særlig da det blir funnet et nytt lik, plassert på samme måte, bare noen dager etter det første funnet.


Forsmådd og forbigått
Sebastian Bergman tolker åstedene, og han ser tidlig konturene av morderen: En bitter akademiker har sett seg lei på en verden som ikke verdsetter ordentlig kunnskap, kunnskap av den typen som han selv besitter. Hvem som helst kan bli kjendis ved å ha sex med fremmede på tv, mens det ikke lenger er mulig å skaffe midler til seriøs forskning. Morderen har bestemt seg for å test allmennkunnskapene til en rekke c-kjendiser, for deretter å straffe de som ikke består ... Kriminalpsykolog Sebastian Bergman og etterforskerne i Rikskrim blir også satt på prøve av denne godt organiserte morderen. For hvordan skal de klare å sirkle inn en så grundig forberedt og kunnskapsrik morder?


Glitrende mottakelse i Sverige
Forfatterparet Hjorth og Rosenfeldt har virkelig skrevet seg opp i nordisk krims førstedivisjon. Serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman når stadig nye lesere, og da Ikke bestått kom ut i Sverige ble den utropt til den beste boka i serien så langt – og det sier slettes ikke lite. Ikke bare er herrene Hjorth og Rosenfeldt noen rever til å snekre gode plott, men de skriver også fram hovedpersonene på en måte som gjør at vi føler at de faktisk lever, at vi nesten tror vi har møtt dem. Selv Sebastian Bergmann er en mann med både styrker og svakheter, og i Ikke bestått kommer begge deler til syne.

God lesning!
Vi venter allerede på mer.


Skikkelig spennende. Hjorth-Rosenfeldt vet virkelig hvordan man skriver. Östersunds-Posten


Det er ikke mulig å legge fra seg denne når man først har begynt. Ölandsposten


Hjorth-Rosenfeldt beholder sin velskrevne og ytterst gjennomarbeidede mankellske stil. Personlighetene i Riksmordteamet er stort sett like interessante som selve mordgåten. Kristianstadsbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 460
ISBN: 9788203371233
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: De underkända
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8084521
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger