Inferno

; Jan M. Claussen (Oversetter)

Serie: Klassikerserien moderne tider 39

Ekstatisk og selvsentrertDet lille Bokvennen forlag gjør en fortjenstfull innsats med å oversette klassisk litteratur i Klassikerserien moderne tider. I år er det August Strindbergs Inferno som er kommet på norsk for første gang. Les mer

Vår pris
279,-

(Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 279,-

(Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Ekstatisk og selvsentrertDet lille Bokvennen forlag gjør en fortjenstfull innsats med å oversette klassisk litteratur i Klassikerserien moderne tider. I år er det August Strindbergs Inferno som er kommet på norsk for første gang.I denne romanen i dagboks form skriver Strindberg om sine vitenskapelige eksperimenter og mystisisme, okkultisme og alkymistiske oppfinnerdrømmer, mer ekstatisk og selvsentrert en noen gang, ifølge forlaget. Drevet til vanvidd av skyldfølelse, dødsangst og metafysisk hypokondri, leter han i parisergatene etter et system i galskapen.

Spent til bristepunktet av Dante-aktige vandringer og swedenborgske begreper forsøker han å tyde hverdagslige tilfeldigheter, paranoide hendelser og dagdrømmer, og samle tolkningene til en korresponderende, oversanselig helhet. Litteraturprofessor Arne Melberg har skrevet etterord.


FAKTA
Utgitt:
Forlag: Bokvennen
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 185
ISBN: 9788274880818
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Inferno
Format: 21 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger