Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Forvirringens dal

FORVIRRINGENS DAL
I 1950- OG 1960-årene gikk Dürrenmatts mest kjente skuespill Besøk av en gammel dame og Fysikerne sin seiersgang over verdens teaterscener. Hans originale utnyttelse av de irrasjonelle, groteske og mirakuløse elementene fra det avsidesliggende Sveits, ble bakgrunnen for en kritikk forståelig for alle. Les mer

249,-
Innbundet
Utsolgt
FORVIRRINGENS DAL
I 1950- OG 1960-årene gikk Dürrenmatts mest kjente skuespill Besøk av en gammel dame og Fysikerne sin seiersgang over verdens teaterscener. Hans originale utnyttelse av de irrasjonelle, groteske og mirakuløse elementene fra det avsidesliggende Sveits, ble bakgrunnen for en kritikk forståelig for alle. Først og fremst fordi denne kritikken ikke bare rammet samfunnets politiske og økonomiske hierarkier og deres representanter, som hos Brecht og Frisch, men også inkluderte opprørerne.
Dermed blir det stilt en rekke moralske spørsmål hos Dürrenmatt i form av en treffsikker, bisarr fantasi, men ingen svar. For imaginasjonen kan bare la latteren runge i uforstandens hule korridorer. Alvoret ligger utelukkende i formen: "I en handling som utspiller seg blant gale, passer bare den klassiske form"
I dette litterære spennet vibrerer det en ytterst alvorlig og fortvilet undertone som overalt ellers der illusjonene skjæres bort med hård hånd. Men, som forfatteren sa, fortvilelsen er ikke en følge av meningsløsheten, men et svar på den.
Dramatikeren Dürrenmatt avsluttet sitt forfatterskap med den lille romanen Forvirringens dal fra 1989. et særdeles verdig punktum som i vanvittige innfall overgår mye av det han skrev, og best kan karakteriseres som et overdådig vilt etterspill til komediene.

Detaljer

Forlag
Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
110
ISBN
9788274881051
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2000
Originaltittel
Durcheinandertal
Format
14 x 21 cm
Serie
Klassikerserien moderne tider 37

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Forvirringens dal:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1984

GEORGE ORWELL
Innbundet 
99,- 432,-

Kvalmen

Jean-Paul Sartre
Innbundet 
363,- 399,-
 

Bygda

William Faulkner
Innbundet 
349,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
363,- 399,-

1Q84

Haruki Murakami
Paperback 
189,-
 

Byen

William Faulkner
Innbundet 
349,-
 

Helena

Evripides
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Handlekurv