Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Egalias døtre

en roman

En satire om fantasilandet Egalia, landet der alt er annerledes, men likevel likner noe vi kjenner. Her er det kvinnene som har makten og undertrykker menn.Til alles og mødrelandets beste tilpasser mennene seg deres fruedømme. Les mer

199,-
Utsolgt
En satire om fantasilandet Egalia, landet der alt er annerledes, men likevel likner noe vi kjenner. Her er det kvinnene som har makten og undertrykker menn.Til alles og mødrelandets beste tilpasser mennene seg deres fruedømme. Bortsett fra noen få. Romanens hovedperson, Petronius Bram, en svermerisk unggutt som drømmer om å bli mannlig froskekvinne, gjør opprør sammen med kameratene sine og starter maskulinistbevegelsen. Men hans mor, direktør Bram, mener at en mannsbevegelse er dømt til fiasko.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
275
ISBN
9788203186431
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2003
Format
21 x 14 cm
Serie
Aschehoug moderne

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

b
basto – 19.03.2010

– "Egalias døtre" handler om fantasilandet Egalia og hvordan landets samfunn er bygget opp. Den skiller seg ikke så veldig fra det samfunnet vi lever i dag, utenom ved to punkter. Det ene er overvåkningssamfunnet, som minner litt om det vi finner i bøker som Orwells "1984" og Huxleys "Brave New World". Det andre er at det er kvinnene og ikke mennene som sitter med makta i landet. Mennene blir undertrykt og må bruke PH som tilsvarer vår verdens BH. "Egalias døtre" er en morsom og interessant satireroman der Gerd Brantenberg får leseren til å reflektere over om vi ville ha akseptert et samfunn der mennene var undertrykte og bruker mange av de samme argumentene som kvinnene måtte tåle oppgjennom årene. Pluss noen til, som er tilpasset mannlige forhold. Svaret på dette er mest sannsynlig nei, og derfor en viktig bok også for menn som gjerne vil forstå kvinnenes problemer som var i Norge, og fortsatt finnes i andre steder i verden.

M
Marte – 16.04.2008

– Egalias dødtre handler om "bakvendtlandet" Egalia, hvor alt er fantastisk omvendt fra vår hverdag! Selve hoveddiskusjonen i boka er foholdet mann/kvinne i samfunnet, men fortalt på en underholdende og effektfull måte. Egalias dødtre er en morsom, underholdende og satirisk roman, men ikke minst er den en tankevekker og en bok som får deg til å bli oppmerksom på ting du tdiligere ikke har tenkt på, og som får deg til å se ting fra et annet synspunkt. Selv om boken til tider kommer med glimrende beskrivelser og detaljer, kan man likevel få følesen av at selve handlingen glir litt ut, og at boken blir litt for lang med til tider kjedelig "fyllmasse". Likevel, en annerledes bok det er verdt å få med seg.

l
lom – 14.12.2005

– Egalias døtre er en av de mest spenndene bøkene jeg har lest på lenge. Gerd Brantenberg er en mester av satire og fantasi og ahr levert en av de morsomste og likevel mest alvorlige bøkene jeg har lest på lenge. Egalias døtre, handler om landet Egalia der mennesker er kvinnesker og maktforholdene mellom kjønnene er snudd på hoder. Derfor kan boken både leses som et skjønnlitterært mesterverk, fantasifult, velskrevet og spennende, og som et debattinnlegg.
Boken er uunværleg for enhver feminist, som ser etter nye argumenter og inspirasjon. Men kanskje er den enda viktigre for alle de som tror kampen for likestilling forlengst er over.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Egalias døtre:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Natt

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Logg inn

Handlekurv