Menn som hater ulver - Lars Lenth
Menn som hater ulver - Lars Lenth

Menn som hater ulver

Serie: Leo Vangen og Rino Gulliksen 3

«Lars Lenths nye roman, «Menn som hater ulver» er faktisk det Norge trenger og fortjener.»

, Dagens Næringsliv
Rovdyrkonflikten eskalerer i denne brennaktuelle og underholdende thrilleren av Lars Lenth! Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Presentert av BENTE EINAN ERIKSEN

Phung Johansen er på sopptur i de østerdalske skoger sammen med sønnen på fem år. De koser seg og småprater. Plutselig hører de noe uventet, og i skyggene mellom trestammene aner Phung bevegelser. Ut fra skyggene kommer fem digre beist med lys bust og flekkende tenner. Kvinnen skjønner at dette kan gå helt galt, men før det skjer, får hun lempet sønnen opp i et tre.

"I 'Menn som hater ulver' har Lars Lenth kokt sammen et heksebrygg som bobler over."

Arne Dvergsdal, Dagbladet

IKKE TRYGT I ELVERUM
Lars Lenth har skrevet en spenningsmettet og underholdende thriller. Vi aner tidlig at det er ugler i mosen, eller andre dyr, men de verste rovdyra er antagelig menneskene selv. Her er karakterer som står sterkt fram som maktsyke djevler og stakkarslige tusseladder som dilter med. Man treffer korrupte mennesker som har karret seg opp på samfunnets øverste hylle, og rovdyrkonflikten kan helt klart utnyttes for å få mer makt. Det kryr av våpen og menn som kan håndtere dem, og det kryr også av glefsende firbeinte med aggressiv atferd og en utrygg framtid. På den andre siden av gjerdet jobber forskere for å øke ulvestammen med tvilsomme metoder.

Den mest uberegnelige er kanskje den storvokste eremitten, Rino, mannen som identifiserer seg med ulven og som har stukket seg unna på hemmelig sted langt inni skauen. Han tar loven i egne hender, og resultatet er ikke vakkert. Vi kan gi ham litt kred for rettferdighetssansen, men han viser liten nåde overfor dem som ikke fortjener det.

"Menn som hater ulver er likevel en røverroman som blåser konflikten ut av proporsjoner og karikerer alle tenkelige og utenkelige posisjoner."

Ingunn Økland, Aftenposten

DET DRAR SEG TIL I DE DYPE SKOGER ...
Det er altså i Elverum det skjer. Og Phung Johansen er ikke den eneste som blir tatt av dage. Etter hvert forstår vi at ulveangrepet kan være planlagt, men hvordan og av hvem?

Menn som hater ulver er en frodig sidevender med karakterskikkelser som sitter som et skudd. Lenth har formet typer med sterk personlighet. Innimellom spenningsmomentene vil også du flekke tenner, men i latter. Du får nesten litt vondt av den latterlige varaordføreren Viggo med bollesveis og dårlig grep på kona Laila. Han får det rett og slett ikke til, hverken med henne eller som medlem av jaktlaget. Ikke tør han skyte noe heller, i motsetning til jaktlagets leder, som er troendes til å plaffe ned alt som kommer i hans vei. Fæl fyr med en broket fortid. Han er ingen amatør når det kommer til å bedrive krig. Og den ledende rovdyrforskeren - en gammel hasjrøykende hippie og landets mest kjente professor - har heller ikke ligget på latsiden, hverken når det gjelder å øke ulvebestanden eller sjekke opp unge, vakre assistenter. Det drar seg til i de dype skoger!

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 297
ISBN: 9788248919674
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8095280
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Lars Lenths nye roman, «Menn som hater ulver» er faktisk det Norge trenger og fortjener.»

, Dagens Næringsliv

«Menn som hater ulver er likevel en røverroman som blåser konflikten ut av proporsjoner og karikerer alle tenkelige og utenkelige posisjoner.»

, Aftenposten

«I «Menn som hater ulver» har Lars Lenth kokt sammen et heksebrygg som bobler over.»

, Dagbladet