Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Balansekunst

Handlingen i boka utspiller seg i Bombay, og forteller historien om syersken Dina Dalal, skredderne Darji og Omprakash og studenten Maneck. Gjennom disse personenes historie får vi vite mer om Indias fortid; fra selvstendigheten i 1947 til unntakstilstanden i 1975. Les mer

Handlingen i boka utspiller seg i Bombay, og forteller historien om syersken Dina Dalal, skredderne Darji og Omprakash og studenten Maneck. Gjennom disse personenes historie får vi vite mer om Indias fortid; fra selvstendigheten i 1947 til unntakstilstanden i 1975.

Medlemsvurdering:
En bok som bringer oss til en (for de fleste) helt ukjent verden, en verden med ufattelig fattigdom og ufattelig brutalitet, men hvor det også finnes lojalitet og dype vennskapsforhold. Boken anbefales!

Wenche Halland Sandbæk

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
781
ISBN
9788203208201
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2004
Originaltittel
A fine balance
Format
19 x 12 cm
Serie
Aschehoug pocket

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

K
Kirstin Haug – 28.05.2019

– Svært lesverdig

W
Wenche Halland Sandbæk – 15.12.2016

– En bok som bringer oss til en (for de fleste) helt ukjent verden, en verden med ufattelig fattigdom og ufattelig brutalitet, men hvor det også finnes lojalitet og dype vennskapsforhold. Boken anbefales!

T
Tonelise Nordby – 08.08.2016

– Godt skrevet og veldig spennende!

m
meliz – 01.09.2010

– Dette er en utrolig sterk roman. Den tar leseren med til en helt annen verden. Vi opplever kastesystemet i India og de grusomhetene enkelte måtte igjennom. Handlingen foregår i Bombay, og vi møter fire ulike personer som på hver sin måte syr historien sammen til et lappeteppe. Handlingen foregår på et tidspenn på ca 30 år og beskriver lappeteppets ulike biter. Tortur er ikke ukjent, og grusomhetene lar ikke vente på seg for to av hovedpersonene. De tilhører en lav kaste og blir behandlet helt umenneskelig, men klarer likevel å holde motet oppe. Vi møter også syersken Dina, som har vokst opp i en mer velstående del av Bombay. Livet hennes er likevel ikke en dans på roser, og hun må også kjempe for å få alt til å gå rundt. "Balansekunst" er en velskrevet bok. Man kan ikke unngå å bli beveget av den. Boken egner seg nok ikke for alle, men om du ønsker en sterk og uforglemmlig leseropplevelse, anbefales denne på det sterkeste!

L
Lille søss – 10.01.2009

– Livet i India er en balansekunst, særlig for de fattige menneskene som må manøvrere mellom pengeutpressere og korrupte offentlige tjenestemenn. I denne boken møter vi to skreddere, en student og en enke. Bokas fire hovedpersoner er ikke blant de aller fattigste, og de kan ha håp om et bedre liv. Men ting skjer som er utenfor deres kontroll, og livet blir vanskeligere. De møtes i en liten leilighet som brukes både som skredderverksted og bolig. Virksomheten er ulovlig og huseieren leter etter en anledning til å kaste dem ut, og må ikke få snusen i hva som foregår. Dette er en gripende fortelling om hvordan man kan overleve i et samfunn hvor de fattige ikke har noen rettigheter og der alle utnytter hverandre på alle nivåer. En gripende bok som alle burde lese!

I
Ivrig leser. – 20.05.2008

– Dette er en bok du bør spare til en ferie eller en langvarig influensaperiode. Den er veldig tykk, og det er irriterende å bli revet ut av den når du først er inne i India og alle skjebnene. Når det er sagt, flyr hundrevis av sider av gårde når du leser om de dramatiske livshistoriene. Hovedpersonene er 4 mennesker som er bragt sammen av skjebne og fattigdom, og som deler en trang leilighet. Samtidig som de 4 er i fokus gjennom hele romanen, får vi også høre fra deres familier og venner og bli kjent med deres liv. For meg som ikke vet mye om India har jeg lært masse om politikk, kastesystem og religion. Boken er ikke alltid lettlest, men den gir deg masse å fundere over.

F
Frida-Johanne – 28.01.2008

– Dette er en sterk og usensurert historie om fire indere med forskjellig status og bakgrunn som knyttes sammen. Deres ulike historier beskrives rått og detaljert og er til tider så grusomme at tårene strømmer på. Boken er utrolig lærerik og et for norske øyne fullstendig vilt India beskrives svært direkte igjennom opplevelser disse fire hovedpersonene har med mennesker fullstendig styrt av de med mye makt. Til tider er stemningen i boken god og man tenker at dette kan ende godt, men største delen av boken er mørk og dyster og triste sjebner fyller sidene. Jeg anbefaler denne boken på det sterkeste, da den er fengslende fra start til slutt, lærerik og ikke minst svært rørende. En bok som brenner seg fast i hukommelsen.

M
Marianne Lislerud Smebye – 03.11.2005

– Mistry viser virkelig balansekunst i denne romanen som tar for seg enkeltsjebner i India paa det politisk urolige 70-tallet. De fire hovedpersonene, en kasteloes ung mann og hans onkel, en enslig kvinne som sliter for aa faa endene til aa motes og en student fra en liten landsby, moetes i Mombay og livene deres vikles etterhvert tett sammen. Som leser deltar man i den medgangen og - for det meste - motgangen de opplever, og det er nesten like vanskelig aa legge fra seg boka som aa godta at verden kan vaere saa urettferdig. Samtidig som Mistry beskriver dagligliv og enkeltsjebner ligger India, politikk, historie og kastesystemet i bakgrunnen og gir en ekstra dimensjon. Hvis du som jeg synes "En passende ung mann" var god, men litt for lang, vil du faa en stor opplevelse av aa lese "Balansekunst".

Oppdag mer

Bøker som ligner på Balansekunst:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Handlekurv