– Draug er den mest solide norske rollespillutgivelsen gjennom tidene, som overskygger tidligere milepæler som Fabula med sin originalitet og den gjennomarbeidede følelsen av boken. Dette spillet er satt til Norge på 1800-tallet, en periode som ettersom man leser boken skal vise seg å romme mer enn slitne husmenn og tørr adel. Denne tidsperioden tilbyr nær uendelige muligheter for spennende rollespill. Å bringe de overnaturlige fra tradisjonell norsk overtro inn i en rollespillsammenheng er et originalt og spennende grep. Rollespillere trenger ikke se lenger enn til Asbjørnsen og Moes evenyrsamlinger for å finne inspirasjon til sine spill. Dette spillet er enkelt å lære, og kan anbefales både til erfarne rollespillere og nybegynnere.
Draug
Rollespillet tar for seg gårdssamfunnet i Norge på 1800-tallet. Det beveger seg mellom historisk virkelighet og en mytisk eventyrverden med drauger og tusser. Med innføring av hva rollespill går ut på, de ulike rolletypene, spillelederens bok og eventyrets bok. Les mer
299,- Spar: 37,-
Detaljer
- Forlag
- Spartacus
- Innbinding
- Innbundet
- Språk
- Norsk Bokmål
- Sider
- 237
- ISBN
- 9788243003019
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2004
- Format
- 28 x 22 cm
- Serie
-
Draug og Beist og borgerskap
Kunders vurdering
Skriv en vurdering
– På den ene siden:
Det er veldig artig at noen satser på å lage et originalt rollespill på norsk. Å ta utgangspunkt i attenhundretallet og norsk folketro er et sjakktrekk, og Matthijs Holter har åpenbart lagt mye arbeid i research på bakgrunnstoffet til spillet. Her er det mye inspirasjon å hente for rollespillere av alle arter.
På den andre siden:
Spillsystemet er overhodet ikke gjenomarbeidet. For en nybegynner må det være nesten uforståelig hvordan man skal bruke det, og selv for en mer erfaren spiller er det mange punkter som rett og slett er underforklart.
I tillegg virker det som om spillskaperen ikke har blitt enig med seg selv om hva slags spill han skal lage. Store deler av boka synes å legge opp til en eventyr-følelse med hovedvekt på det narrative, mens det avsluttende eventyret legger opp til uhyre stereotyp rollespill-oppførsel som overhodet ikke passer med resten av materialet.
Alt i alt:
Bonuspoeng for forsøket, minuspoeng for utførelsen. Kudos til Spartacus for å tørre å satse utradisjonelt, men de kunne vel ha spandert på seg en litt mer proff layout?
– Først og fremst: Dette er et rollespill, ikke en roman, omtrent som Dungeons and Dragons. Draug bruker ikke det mest vanlige Dice 20 systemet, men et system som heter Fudge. For å spille det trenger du Fudge terninger, som er seksidede terninger med to -, to + og to blanke sider isteden for tallene 1-6. Spillet foregår i Norge på 1800-talet, men med en liten vri; Nisser og underjordiske skapninger eksisterer. Kombinasjonen av norsk folketro og realitet gjør spillet spennende. I tillegg til at boken inneholder regler og tips for spillingen, inneholder den også mye informasjon om Norge på 1800-talet. Det gjør at man kan lære mye mens man spiller. Jeg vil annbefale Draug til personer som er interessert i Fantasy, Rollespill og norsk historie.