Mummi sommerkrus 2017 0,3l Sommerteater

Porselenkrus fra Arabia, dekorert med Tove Janssons originaltegninger av de herlige figurene vi kjenner igjen fra Mummidalen. Les mer
Vår pris: 249,-


Leveringstid: Ikke i salg

Mer om produktet

Til deg som samler på Mummikrus eller kjenner noen som gjør det: Nå kommer en ny kolleksjon servise med sommerlige og sjarmerende motiver fra det kjente og kjære Mummiuniverset!

Nostalgien får dermed fritt spillerom i denne lekre koppen som er fargerikt illustrert av Tove Slotte, som er både illustratør og keramiker. Motivet er basert på de originale tegningene til Tove Jansson.

Tips: Denne koppen er et gledelig og friskt tilskudd i samlingen. Dessuten er den sjarmerende som få, og fungerer som gave til heldige utvalgte i absolutt alle aldre.
Mål: 0,3 l

Material: Porselen. Tåler maskinvask og mikroovn.

 

Arabia’s sesongprodukter Sommerteater
Sommerens Mummi sesongprodukter har lekne illustrasjoner og viser Mummitrollene på et teater. Mummifamilien blir tvunget til å flykte da en flodbølge skyller over Mummidalen. En underlig flytende konstruksjon blir deres redning, og det tar tid før de oppdager at det flytende huset er et teater. Illustrasjonene på sommersesongens produkter er hentet fra Tove Jansson’s bok “Farlig midtsommer”, først utgitt 1954. Boken handler Mummitrollenes hendelsesrike midtsommer, og er en dyptgående fortelling om menneskelige relasjoner hvor hver og en er en viktig brikke i hverandres liv, -enten vi vil eller ikke. Sommerens sesongservise har fått navnet «Sommerteater» og er i butikk fra slutten av mars.

På teateret kan alle være en annen
En dag i Mummidalen, hvor alle nyter sommersolen, begynner det plutselig å sveve aske i luften. Asken kommer fra en nærliggende vulkan. Natten blir overraskende stille fram til Mummitrollene blir vekket av at jorden rister. Vulkanen har fått et utbrudd og forårsaker en enorm flodbølge som skyller inn over dalen. Ganske raskt er Mummidalen fylt med vann og Mummihuset oversvømt. Mummitrollene blir reddet av et flytende hus som seiler forbi. Det nye huset mangler en vegg og har tykke, røde fløyelsgardiner på hver side av en stor åpning. Huset er fylt med merkelige ting som kostymer, parykker, rekvisitter og kulisser, og har trapper som leder ingensteds hen. Mummitrollene tenker at herr Rekvisita må være en viktig person siden han har sitt eget rom.

Mummifamilien har, uten å være klar over det, bosatt seg på et flytende teater. Men de er ikke alene på teateret; teaterrotta Emma blir etter hvert vant med å dele hjemmet sitt med Mummifamilien etter en kald start. Etterhvert forklarer Emma teaterets hemmeligheter for Mummitrollene, og Mummipappa blir så inspirert at han setter seg ned for å skrive et teaterstykke som alle får medvirke i.

I historien beskriver Tove Jansson menneskelige utfordringer, relasjoner og muligheter livet kan by på. Scenen er et sted hvor alle kan få mulighet til å være en annen: «Teateret er ett av verdens viktigste arenaer, for der kan man vise hvem man virkelig er, eller hvem man ønsker å være selv om man i det virkelige liv ikke våger».

Arabia’s sommerservise forteller en historie
Det har blitt en tradisjon at Arabia’s sommerservise illustrerer utdrag fra Tove Janssons Mummifortellinger. Sesongserviset for 2017 fortsetter på midtsommertemaet, som var tema for sommeren 2016, men i år er det fokus på bakgrunnshistorien og ikke bare midtsommernatten.

De nye delene er illustrert av illustratør og keramiker Tove Slotte, basert på de originale tegningene til skaperen av Mummiuniverset, Tove Jansson.

Sommerserviset 2017 består av et krus, en asjett og to ulike teskjeer. Samtidig lanseres også to små, håndlagde Mummifigurer av Mummitrollet og Snorkfrøken i keramikk. De er designet av Tuulikki Pietilä på 1990-tallet, og selges i individuelle gaveesker.

Fakta