Standardspråk underveis

historien til åtte orientalske og østeuropeiske språk

Karen Gammelgaard (Redaktør) ; Gunvor Mejdell (Redaktør) ; Rune Svarverud (Redaktør)

I denne boka presenteres åtte språk: arabisk, bosnisk-kroatisk-serbisk, japansk, kinesisk, koreansk, urdu, tsjekkisk og tyrkisk. Språkenes struktur og særtrekk blir beskrevet, men først og fremst er fokus rettet mot språkenes rolle som standardspråk . Les mer
Vår pris
329,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Paperback

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Paperback
Vår pris: 329,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

I denne boka presenteres åtte språk: arabisk, bosnisk-kroatisk-serbisk, japansk, kinesisk, koreansk, urdu, tsjekkisk og tyrkisk. Språkenes struktur og særtrekk blir beskrevet, men først og fremst er fokus rettet mot språkenes rolle som standardspråk . den moderne nasjonalstatens sentrale kommunikative ressurs. Standardspråk underveis legger vekt på de historiske og kulturelle prosessene bak de enkelte standardspråk slik de fremstår i dag, og det nettverk av ulike språkformer og varieteter de har inngått og stadig inngår i. Dagens standardspråk er resultat av lange tradisjoner, kulturelle holdninger, historiske omveltninger, politiske endringer og menneskers kreativitet.
Det er store variasjoner i de historiske og kulturelle betingelsene for standardspråkenes form og funksjon. Som fellestrekk finner vi likevel at alle språksamfunnene har måttet forholde seg til spenningen mellom elitespråk og folkemål, til spørsmål om utvikling og bevaring, til språkets .renhet. og praktisk bruk i ulike typer kommunikasjon, til språkets symbolske og estetiske verdier, til språket som identitetsfaktor i nasjonale eller religiøse konflikter og til utfordringen fra engelsk som det nye verdensspråket.
Standardspråk underveis er skrevet av fagfolk ved Universitetet i Oslo som underviser i de språkene de skriver om, og som alle er opptatt av å formidle kunnskap om språk i et kulturhistorisk perspektiv til språkstudenter så vel som til språkinteresserte forøvrig.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Unipub forlag
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 221
ISBN: 9788274771703
Utgave: 1. utg.
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger