Rabattkode: snartjul for -25% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Den ukjente Jesus

nye kilder til hvem Jesus virkelig var? : Da Vinci-koden, Gralsfortellingene, Thomasevangeliet, Q-kilden

Ingen skal etter dette kunne si at det er kjedelig å grave i gamle skrifter! Det er spennende å følge forfatteren gjennom de forskjellige lagene av kildemateriell i dialog med aktuelle bøker som er skrevet om emnet. Les mer

174,-

199,- Spar: 25,-

Paperback
Utsolgt
Ingen skal etter dette kunne si at det er kjedelig å grave i gamle skrifter! Det er spennende å følge forfatteren gjennom de forskjellige lagene av kildemateriell i dialog med aktuelle bøker som er skrevet om emnet. Mange vil finne denne boken minst like underholdende som Da Vinchi-koden - og i tillegg er den til å bli klok av. Forfatteren som er professor i kirkehistorie og førstehånds kjenner av de historiske kildene, skriver spennende og insiterende om * Da Vinchi-koden.* Gralsfortellingene.* Thomasevangeliet.* Q-kilden.

Medlemsvurdering:
Det har dukket opp mange bøker som følge av kontroversen rundt påstandene i bøker som Da Vinci-koden og Hellig Blod, Hellig Gral. Av disse 'motbøkene' er dette den overlegent beste jeg har lest. Forfatteren har sin utdannelse innen faget kirkehistorie og har dermed meget inngående kjennskap til det som blir tatt opp i alle disse bøkene. I 'Den Ukjente Jesus' blir alle myter og påstander studert nøye, sammenlignet med de faktiske forhold, og grundig tilbakevist. Denne boken burde leses av alle som har lest Da Vinci... og HBHG, og som lurer på hva som er sant og hva vi kan vite om Jesu liv. I tilleg greier boken grundig ut om tema som 'alternative evangelier' med Thomasevangeliet i spissen, og 'Q-kilden'.

Eniel

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Avenir forl.
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
246
ISBN
9788249400560
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2005
Format
21 x 13 cm

Kunders vurdering

B
Bertine Holter – 28.11.2016

– Boken skapte kun forvirring ,div påstander ble av kreftetet i neste avsnitt slik var d hele veien ,jeg vil ikke anbefale boken for andre

E
Eniel – 25.02.2006

– Det har dukket opp mange bøker som følge av kontroversen rundt påstandene i bøker som Da Vinci-koden og Hellig Blod, Hellig Gral. Av disse 'motbøkene' er dette den overlegent beste jeg har lest. Forfatteren har sin utdannelse innen faget kirkehistorie og har dermed meget inngående kjennskap til det som blir tatt opp i alle disse bøkene. I 'Den Ukjente Jesus' blir alle myter og påstander studert nøye, sammenlignet med de faktiske forhold, og grundig tilbakevist. Denne boken burde leses av alle som har lest Da Vinci... og HBHG, og som lurer på hva som er sant og hva vi kan vite om Jesu liv. I tilleg greier boken grundig ut om tema som 'alternative evangelier' med Thomasevangeliet i spissen, og 'Q-kilden'.

M
Morco – 12.02.2006

– Få temaer er så attraktive for konspiratører som Jesus, Vatikanet og alskens hellige graler. Dan Browns "Da Vinci koden" har solgt i enorme opplag, og snart kommer filmen også, men Brown er bare en liten del av et stort marked når det gjelder merkelige teorier om hvem Jesus egentlig var, hvilke evangelier som ble skrevet først etc. I denne boken tar Oskar Skarsaune et oppgjør med en rekke feiloppfatninger; han går dem i sømmene og viser hvor uholdbare mange påstander er som fremsettes om den historiske Jesus og om Bibelen. Selv legger han ikke skjul på at han er kristen, men han lar forskningen bestemme, og han anbefaler andre bøker for videre lesning. Dersom du ønsker å vite mer om bl.a. Da Vinci-koden, Thomasevangeliet, Q-kilden og en rekke av påstander som sies om dem, er dette definitivt en "must" bok å ha. Den kan til tider være litt tunglest og vanskelig, men er likevel så bra og opplysende(i motsetning til Dan Browns bøker) at den fortjener en 6-er på terningen. Anbefales varmt.

H
Hallvard – 04.01.2006

– For å gå rett til saka: "Da Vinci-koden" er full av vrøvl og tullball, antakingar, tippingar, lygner - men også ein del sanne opplysningar - alt saman kokt til ei røre. Men den - og den boka som ligg til grunn, nemleg "hellig blod, hellig gral" - påstår at den presenterer sanning. Difor er denne boka av Skarsaune så naudsynt. Skarsaune, som er ein svært dyktig kyrkjehistorieprofessor, går til kjeldene, og undersøker om dvk har rett, eller om boka tek feil. Skarsaune har også med eit langt kapittel om Maria Magdalena, og han har med eit (banebrytande) kapittel om Tomasevangeliet. Kanskje viktigast er likevel kapittelet om kanonhistoria. Her lagar han hakkemat av DvK sine latterlege teoriar om at Vatikanet var med og skjulte skrifter, og at Konstantin hadde noko å gjere med kanonavgrensinga. Les det og lær! Snart kjem Da Vinci koden på kino. "Verden vil bedras", men les du denne boka, får du ei ypperleg og toppseriøs innføring i kva dei originale kjeldene om Jesus, evangelia og Maria Magdalena EIGENTLEG seier.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den ukjente Jesus:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Sopp

Anne Elisabeth Scheen
Innbundet 
409,- 449,-
Katla
199,-

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
199,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv