Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Demoner

besettende djevler og andre ondskapsfulle vesen

Hva er egentlig en demon? Og hva gjør forestillingen om demoner med oss? Demoner kommer i mange versjoner. Den mest kjente er Djevelen selv - også kjent som en fallen engel, Dyret i Johannes Åpenbaring eller en populærkulturell karikatur, ofte framstilt som ondskapen selv. Les mer

217,-

248,- Spar: 31,-

Innbundet
Utsolgt
Hva er egentlig en demon? Og hva gjør forestillingen om demoner med oss? Demoner kommer i mange versjoner. Den mest kjente er Djevelen selv - også kjent som en fallen engel, Dyret i Johannes Åpenbaring eller en populærkulturell karikatur, ofte framstilt som ondskapen selv. Demonene har fulgt oss gjennom fem tusen år og er stadig aktuelle. I tidligere tider svermet de i tusentall, mens i dag er populærkulturelle figurer som Frankensteins monster, Sandemos Isfolket og Buffy the Vampire Slayer med på å forme våre forestillinger om djevler og demoner. Her møter du dem alle. Demoner og demonutdrivelse er ikke gått ut på dato i vår moderne verden. I år 2000 fikk Vatikanet besøk av Djevelen. Vatikanets sjefseksorsist fikk ikke bukt med uvesenet, og selv personlig inngripen fra pave Johannes Paul II var ikke nok...

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Humanist forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
238
ISBN
9788292622025
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2006
Format
14 x 21 cm

Kunders vurdering

S
Sol – 23.08.2009

– Denne boken omhandler forestillinger om demoner fra forskjellige verdenshjørner og forskjellige tider. Boken er lett å lese og gir en god forståelse av temaet. Hvis man er interessert i demoner bør en få med seg denne boka, da den innehar mye god informasjon om flere former for demoner, og mytene rundt. På minussiden vil jeg påpeke at den godt kunne vært litt bedre inndelt, da jeg flere ganger i boken fikk lyst til å gå tilbake og lese litt, uten å bruke flere minutter på å finne frem. Mye bra i denne boken, den var et fint sted å starte.

P
PEGAZUZ – 16.09.2008

– Denne boken forklarer på en intelligent og underholdende måte hva en demon er, og forskjellen på de ulike demonene: alt fra djevelen og satan til andre kjente og ukjente, men interessante vesener gjennom årtusener, som eksempelvis Beelzebub, Incubus, Lucifer og Lilith. Vi får også vite hvordan demoner oppstår, noen av dem er falne engler, og hvordan de bekjempes av katolske prester med demonutdrivelser. Sistnevnte skjer faktisk i vårt årtusen også. Vi får i tillegg vite om djeveldyrkelse og hvordan demoner er blitt fremstilt i litteraturen, både i poesi og skjønnlitteratur. Og ikke minst på TV hvor den er en populær figur i blandt annet "Buffy the Vampire Slayer" og spinoff-en "Angel" samt i film hvor den mest kjente selvfølgelig er "Exorsisten". Boken som er en del av Humanist Forlagets serie om overnaturlige vesener, er spennende og informativ. Den er gjennomillustrert med sort/hvitt bilder og tegninger, og har også register og litteraturliste.

S
Susanne Therese – 03.11.2007

– Spennende, velskrevet og til tider morsom fremstilling av den skapning som krydrer manges språk, men som likevel dog er en heller ukjent størrelse for de fleste. Dette er en interessant bok både for den som interesserer seg for historie, religion og også for den som gjerne vil vite mer om referanser i ulike populærmedia, for eksempel Tv-serien "Buffy - the vampire slayer". Dyrendals bok er også tankevekkende i det den beskriver samtidens holdning til djevelen og demoner; her kan man blant flere eksempler lese om hva pave Johannes Paul måtte stri med så sent som for bare få år siden. Den belyser en muligens marginal, dog likefullt tilstedeværende del av vår samtid, og i så måte er den ikke bare opplysende på rent historisk grunnlag, men i tillegg tankevekkende og en smule sjokkerende.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Demoner:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Bibelen
Ny!

Bibelen

Kjell Arild Pollestad
Innbundet 
655,- 749,-
 

Roma

Hugo Flaten
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv