Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Da Vinci dekodet

hemmeligheten bak ryktene om Jesus

Denne boken setter seg fore å avsløre hva som er fantasi i Da Vinci koden. Har litteraturliste. Les mer

148,-

169,- Spar: 21,-

Paperback
Utsolgt
Denne boken setter seg fore å avsløre hva som er fantasi i Da Vinci koden. Har litteraturliste.

Medlemsvurdering:
Bjørn Are Davidsen, sivilingeniør med en sterk interesse for konspirasjonsteorier og pseudo-vitenskap, kommer her med krass kritikk av teoriene som fremsettes om Jesus og Kirken i "Da-Vinci koden". Boka er kort og lettlest, men veldig bra. Den innledes med litt generelt om hvordan vi alle påvirkes av våre fordommer og av hva vi vil skal være sant. Dette har nemlig mye og si for hvordan vi svarer når vi leser bøker som Da Vinci koden. Er vi f.eks. veldig skeptiske til kirken og alt dets vesen, vil vi være mye mer tilbøyelige til å tro på det som står der. Og det er akkurat det som har skjedd. Det viser seg at svært mange virkelig tror at Jesus giftet seg med Maria Magdalena og fikk barn med henne. Mange tror at Konstantin så å si "stiftet" kristendommen, brente masse evangelier og undertrykte det tidligere "hellige feminine" som hadde vært en sentral del av kristendommen. Davidsen går teoriene i sømmene, og han er ikke snau med å si hva han mener om dem. Det henvises hele tiden til faglige kilder, og forfatteren oppfordrer leserne også til å sjekke HANS påstander. Det handler rett og slett om kilder. Les og lær!

Morco

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lunde
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
172
ISBN
9788252049374
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2006
Format
20 x 13 cm
Serie
Da Vinci-koden

Kunders vurdering

M
Morco – 12.02.2006

– Bjørn Are Davidsen, sivilingeniør med en sterk interesse for konspirasjonsteorier og pseudo-vitenskap, kommer her med krass kritikk av teoriene som fremsettes om Jesus og Kirken i "Da-Vinci koden". Boka er kort og lettlest, men veldig bra. Den innledes med litt generelt om hvordan vi alle påvirkes av våre fordommer og av hva vi vil skal være sant. Dette har nemlig mye og si for hvordan vi svarer når vi leser bøker som Da Vinci koden. Er vi f.eks. veldig skeptiske til kirken og alt dets vesen, vil vi være mye mer tilbøyelige til å tro på det som står der. Og det er akkurat det som har skjedd. Det viser seg at svært mange virkelig tror at Jesus giftet seg med Maria Magdalena og fikk barn med henne. Mange tror at Konstantin så å si "stiftet" kristendommen, brente masse evangelier og undertrykte det tidligere "hellige feminine" som hadde vært en sentral del av kristendommen. Davidsen går teoriene i sømmene, og han er ikke snau med å si hva han mener om dem. Det henvises hele tiden til faglige kilder, og forfatteren oppfordrer leserne også til å sjekke HANS påstander. Det handler rett og slett om kilder. Les og lær!

E
Eniel – 08.01.2006

– I alt kaoset av bøker og filmer som vil tilbakevise, latterliggjøre og på andre måter stjele oppmerksomhet fra Dan Browns Da Vinci-koden, er denne boka et funn. Den vil ikke, i motsetning til en del andre aktører liste opp og tilbakevise hver eneste feilaktige påstand Dan Brown kommer med, men har en litt annen, interessant vending. I stedet for å begynne rett på sak med Da Vinci-koden, tar forfatteren for seg fenomenet med konspirasjonsteorier, hvorfor folk blir så begeistret for dem og hvorfor det er så lett å tro på en slik myte heller enn å undersøke fakta. Den andre delen av boken er mer tradisjonell, i og med at den tar for seg en del av påstandene som kommer frem i Da Vinci-koden. En kort og grei bok, som anbefales for dem som ikke føler behovet for å lese en stor systematisk gjennomgang av Da Vinci-koden.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Da Vinci dekodet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Handlekurv