Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

En ettermiddag om høsten

roman

Det unge ekteparet Rakel og Hans Olav er på ferie i New York. De besøker Metropolitan Museum of Art, der Hans Olav blir stående lenge og se på et bilde av den franske hoffmaleren Georges de La Tour, mens Rakel går på do. Les mer

130,-

149,- Spar: 19,-

Utsolgt
Det unge ekteparet Rakel og Hans Olav er på ferie i New York. De besøker Metropolitan Museum of Art, der Hans Olav blir stående lenge og se på et bilde av den franske hoffmaleren Georges de La Tour, mens Rakel går på do. Når hun kommer tilbake, er Hans Olav borte. Museumsvakten sier at hun så ham forlate rommet med en annen kvinne.

I tiden som følger reiser Rakel på kryss og tvers av storbyen i et forsøk på å danne seg et bilde av hva som kan ha hendt. Har det skjedd noe forferdelig med Hans Olav, eller har han forsvunnet av egen vilje? Hvordan kan et menneske bare bli borte? Rakel treffer blant annet det velstående paret Hanna og Harold Stern, som sier at det er lett å bli forført av en by som New York, og den underlige antikvaren William Hermann, som har funnet Hans Olavs lommebok og mener at han har et fotografiapparat som kan ta bilde av de døde.

"En ettermiddag om høsten" undersøker blant annet det grunnleggende spørsmålet: Hvor godt kan man kjenne et annet menneske? I en klar og rytmisk prosa skriver Mirjam Kristensen fram romanen om Rakel som må orientere seg på nytt i tilværelsen.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
217
ISBN
9788249502677
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2006
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

S
SM – 02.04.2009

– "En ettermiddag om høsten" er den nyeste boken til Mirjam Kristensen. Tidligere har jeg lest hennes debutroman "Dagene er gjennomsiktige" og romanen "De som er ute i regnværet". Mysteriet med den forsvunnede ektemannen til Rakel er vel det som fenget meg mest og som holdt motet oppe gjennom boken. Jeg ville ha et svar, så selv om det egentlig var en ganske platt fortelling, så måtte jeg lese ut boka bare for å finne ut av hvorfor Hans Olav har forsvunnet. Men jeg ble ikke så veldig mye klokere. Kristensen får et pluss for et godt utgangspunkt, men denne boken var desverre en skuffelse, og den skiller seg litt ut i forhold til de to andre bøkene Mirjam Kristensen har skrevet. Jeg liker nok dem bedre enn denne. Enkelt og greit.

Oppdag mer

Bøker som ligner på En ettermiddag om høsten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Skam

Julie Andem
Innbundet 
272,- 299,-
 

2070

Bjørn H. Samset
Innbundet 
363,- 399,-
Gul ubåt
Ny!

Gul ubåt

Jón Kalman Stefánsson
Innbundet 
393,- 449,-
 

Skam

Julie Andem
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Handlekurv