Voldtekt som våpen

de usynlige krigsofrene

; Lene Stokseth (Oversetter)

«Med denne boka har voldtatte kvinner i krig fått en stemme.»

, Dagbladet Terningkast 5

Den anerkjente britiske utenrikskorrespondenten Christina Lamb reiser verden rundt og snakker med ofre og forteller historiene til kvinner som har blitt utsatt for systematisert krigsvold og voldtekt. Hun forteller den globale historien om kvinnekroppen i krig og avslører i hvilken grad voldtekt blir brukt som strategisk våpen i moderne krigføring. Denne boka er et eneste stort kampskrift for kvinner i krig, for dem som aldri får navnet sitt på monumentene over de falne. 

Les mer
Vår pris
323,-
Spar
46,-

Veil. pris: 369,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 323,-
Spar: 46,-

Veil. pris: 369,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Den anerkjente britiske utenrikskorrespondenten Christina Lamb har arbeidet i konfliktområder i over tredve år. I denne boka reiser hun verden rundt og snakker med ofre og forteller historiene til kvinner som har blitt utsatt for systematisert krigsvold og voldtekt. Ved å snakke med overlevere forteller Lamb den globale historien om kvinnekroppen i krig og avslører i hvilken grad voldtekt blir brukt som strategisk våpen i moderne krigføring. Reisen går fra Japan, hvor kvinner ble tatt til fange og brukt som «comfort women» under andre verdenskrig, til 1970-tallets Bangladesh, hvor hundretusenvis ble voldtatt av pakistanske styrker for å øke Punjabi-befolkningen. Boka tar deg også med til Argentina, hvor du møter overlevere etter militærjuntaen, 1990-tallets Bosnia, Rwanda etter borgerkrigen, de 219 Boko Haram-kidnappede jentene i Nigeria, jesidi-kvinnene i Irak, som ble solgt som slaver til IS, og rohingya-kvinnene i Burma. Selv om voldtekt ble erklært som en internasjonal krigsforbrytelse i 1919, har det kun vært én domfellelse på dette grunnlaget.

Denne boka er et eneste stort kampskrift for kvinner i krig, for dem som aldri får navnet sitt på monumentene over de falne. 

 

Fakta

Anmeldelser

«Med denne boka har voldtatte kvinner i krig fått en stemme.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Den anerkjente utenrikskorrespondenten har skrevet en opprivende, men viktig bok.»

The Guardian

«Den mest kraftfulle og opprørende boken jeg noensinne har lest.»

«Disse kvinnenes historier vil få deg til å gråte, for så å rase over verdens urettferdighet.»