Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Tokyo

spenningsroman

"Dette er årets episke thriller." Karin Slaughter "En bok du ikke klarer å legge fra deg - spenningsfylt og med en skremmende, mørk side som gir deg frysninger." Minette Walters, "Dyptfølt og uforglemmelig . Les mer

305,-

349,- Spar: 44,-

Innbundet
Utsolgt
"Dette er årets episke thriller." Karin Slaughter "En bok du ikke klarer å legge fra deg - spenningsfylt og med en skremmende, mørk side som gir deg frysninger." Minette Walters, "Dyptfølt og uforglemmelig ... følger med deg lenge etter at du har bladd om siste side." Michael Connelly, En krigsforbrytelse så grusom at det grenser til det ufattelige. En ung kvinne med en sykelig besettelse. En eldgammel mafiaboss som holder seg i live på mystisk vis. En desperat kamp for å finne sannheten - og overleve ... Mo Hayders Tokyo er en psykologisk thriller av stort format - velskrevet, eksotisk og nesten uutholdelig spennende. Hayder er blitt hyllet som en av Storbritannias mest spennende krimforfattere de siste årene. Tokyo har vunnet flere priser og er en internasjonal bestselger. "En ypperlig komponert thriller" New York Times, "Ambisiøs og imponerende", Sunday Times, "En fengslende, spenningsfylt thriller av sjelden kvalitet", Publishers Weekly

Medlemsvurdering:
Denne boken har en parallell historie som henger svært godt sammen og samtidig gir en liten påminnelse om en lite dokumentert historisk hendelse. Den er spennende og tidvis litt makaber, men kanskje ikke såpass makaber som Ritualer boken. Den var ganske lett og lese, og nesten umulig og legge fra seg.

MM

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bazar
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
425
ISBN
9788280871176
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Originaltittel
Tokyo
Format
22 x 15 cm

Kunders vurdering

M
MM – 24.02.2011

– Denne boken har en parallell historie som henger svært godt sammen og samtidig gir en liten påminnelse om en lite dokumentert historisk hendelse. Den er spennende og tidvis litt makaber, men kanskje ikke såpass makaber som Ritualer boken. Den var ganske lett og lese, og nesten umulig og legge fra seg.

k
krimfan – 05.06.2009

– Denne boken er en av mine favoritter fra Mo Hayder. Historien er delt opp i nåtid og en historie om fortiden. To historier kommer sammen på slutten, på en måte man ikke kan forestille seg. Denne boken fungerer, fordi den er spennende og mystisk fra start til slutt. Annet hvert kapitel bytter man mellom de to historiene og dette gjør at det er større sjanse for at leser vil lese videre ettersom disse to er veldig ulike hverandre. En er om hovedpersonen Greys leting etter en skatt i Tokyo og en annen om krigen mellom Japan og Kina på 1930-tallet. Denne boken må leses for å forstå den fantastiske parallelle historien som pågår. Fantastisk.

m
meliz – 13.04.2009

– "Tokyo" er en spenningsroman som følger to parallelle historier, i ulik tid. Den ene historien foregår i fortiden, utkledd som et dagboksnotat, den andre i nåtid, hvor vi møter den britiske jenta Grey Hutchins. Grey er svært interessert i en spesiell hendelse i Kina i 1937. Hun søker derfor etter en gammel professor som er den eneste som kan hjelpe henne med dette. Dette viser seg å bli alt annet enn enkelt. Vi blir kjent med Greys fortid og konturer tegnes etterhvert opp. Hva har skjedd og hvorfor er hun som hun er? Hvorfor har han ofret så mye for å finne denne professoren og hva er det egentlig denne filmen skjuler? Grey møter flere skikkelser på sin vei, noen er ute etter å skade henne, mens andre mener vel. Boken er velskrevet og fengende. Det er ikke lett å legge denne boken i fra seg, det er sant og sikkert. Du blir oppslukt og Mo Hayder viser at hun er en flink forfatterinne som klarer å holde på sine lesere. Denne kan anbefales på det sterkeste!

M
Maya – 13.04.2009

– Mo Hayder leverer en fantastisk historisk thriller. Boken beskriver den unge og merkelige Grey, som er besatt av hendelsene i Nanking like før 2. verdenskrig. Japan invaderte Nanking i 1937, og i løpet av seks uker ble opptil 300 000 sivile mennesker slaktet. Enkelte av hendelsene var ubeskrivelig forferdelige. Grey kommer over en tekst som sier det finnes en film fra massakren, og bruker sitt liv på finne denne filmen. Søken tar henne med til Tokyo, hvor en kinesisk professor sies å ha filmen. Men det lurer mange farer rundt denne filmen, og Grey blir kastet rett inn i et livsfarlig miljø. Boka får er ikke en fultreffer hos meg, dette fordi jeg til tider syns det var vanskelig å følge med på handlingen. Noen dårlige steds- og personskildringer finnes det også.

T
T – 03.04.2009

– Dette er rett og slett en utrolig spennende bok. Hadde hørt mye bra om den før jeg startet å lese, og alle forventningene ble innfridd. Vi møter den unge, merkelige damen Grey, som blir sett på som litt sprø. Hennes livsoppgave er å finne ut av hva som skjedde de siste dagene under japanernes invasjon i Nankin, der utrolige grufullheter skal ha funnet sted. Hayder beskriver Grey så godt at vi virkelig kan sette oss inn i hennes sted, og etter som historien skrider fram får vi gradvis vite mer om hennes fortid og hva som har drevet henne hit. Samtidig følger vi dagboknotater fra Nanking disse skjebnesvangre dagene i 1937, og der kan vi virkelig føle at katastrofen er på trappene, vi føler på kroppen frykten fra menneskene der. Måten disse historiene er flettet sammen på er genial. Boka er utrolig spennende, og holder deg virkelig på tå hev helt til slutten.

L
Lemai – 05.09.2008

– For en fantastisk opplevelse det var å kaste seg over denne boken! Jeg ble umiddelbart revet med av det gode språket, og at dette er en velskrevet roman like mye som krim er det ingen tvil om! Jeg har aldri lest noe lignende, og det er rett og slett veldig vanskelig å rive seg løs. En super bok, og lurt å ha tid til å lese en stund, for denne er ikke lett å legge fra seg! Første boka jeg har lest av forfatteren - og jeg er imponert og glad for at jeg oppdaget henne. I tillegg til å være svært godt skrevet, får man detaljer og spenning som er en ekte krim verdig! Anbefales på det sterkeste, en sjelden bok!

T
T – 27.05.2008

– Dette er rett og slett en utrolig spennende bok. Hadde hørt mye bra om den før jeg startet å lese, og alle forventningene ble innfridd. Vi møter den unge, merkelige damen Grey, som blir sett på som litt sprø. Hennes livsoppgave er å finne ut av hva som skjedde de siste dagene under japanernes invasjon i Nankin, der utrolige grufullheter skal ha funnet sted. Hayder beskriver Grey så godt, at vi virkelig kan sette oss inn i hennes sted, og etter som historien skrider fram får vi gradvis vite mer om hennes fortid og hva som har drevet henne hit. Samtidig følger vi dagboknotater fra Nanking disse skjebnesvangre dagene i 1937, og der kan vi virkelig føle at katastrofen er på trappene, vi føler på kroppen frykten fra menneskene der. Måten disse historiene er flettet sammen på er genial. Boka er utrolig spennende, og holder deg virkelig på tå hev helt til slutten.

S
SerineX – 10.04.2007

– For en som er litt lei av både thrillere og krim, var det et stort skritt å gå og kjøpe denne boka som påskelektyre. Men jeg hadde lest overveldende gode kritikker og var nysgjerrig. Og for en bok! Hovedpersonen Grey er en noe spesiell dame. Hun er så godt som besatt av Nanking-massakren og gjør sin reise for å prøve og finne ut av hva som skjedde der. Grey lever et noe spesielt liv som nattklubbvertinne samtidig som hun prøver å få kontakt med en professor som kanskje kan forklare henne hva som skjedde den gangen i 1937. Men han er meget motvillig.... Det hun ikke vet, er at den hendelsen strekker trådene sine helt frem til nåtiden. Dette ender opp i et cresendo til slutt hvor jeg merket at jeg nesten ikke pustet mens jeg leste. Boka er ekstremt godt skrevet og fletter sammen nåtid og fortid på en utmerket måte. Anbefales på det varmeste!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tokyo:

Se flere

Logg inn

Handlekurv