Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Det er barnets sak

barnets rettstilling i sak om hjelpetiltak etter barnevernloven § 4-4

I denne boka analyseres og beskrives barnevernets hjelpetiltak fra et praktisk og juridisk perspektiv. Dette er nytt og etterlyst fagstoff. Framstillingen tar utgangspunkt i konkrete saker fra barneverntjenesten. Les mer

949,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
I denne boka analyseres og beskrives barnevernets hjelpetiltak fra et praktisk og juridisk perspektiv. Dette er nytt og etterlyst fagstoff. Framstillingen tar utgangspunkt i konkrete saker fra barneverntjenesten. Tidligere barnevernsbarns uttalelser knyttet til bruken av hjelpetiltak er brukt som illustrasjoner for å løfte fram barnas stemmer. Boka har et gjennomgående fokus på barnet og på barnets egen deltakelse i saken. Et hovedbudskap er at hensynet til barnet i større grad enn det som hittil har vært vanlig skal prioriteres, både i teori og praksis. I boka skisseres flere forslag til å styrke barnets stilling. Hensynet til barnets beste, det biologiske prinsipp og det minste inngreps prinsipp diskuteres.

Boka behandler blant annet spørsmål om:
- barnets rett til å bli sett og hørt
- prosessuelle rettigheter
- samtykke
- bruk av tvang
- retten til hjelp
- erstatning for barnevernets unnlatelser
- forholdet mellom barnevernloven og FNs barnekonvensjon.

Målgruppen er alle som arbeider med barns rettigheter og barnevernsspørsmål. Boka retter seg også mot studenter innenfor juss- og barnevernpedagogutdanningen, og bør for øvrig kunne leses av alle med interesse for barnerett og barnevern. Framstillingsformen er lettfattelig, grundig og oversiktlig.

Elisabeth Gording Stang er ansatt som forsker ved Norsk senter for menneskerettigheter, Det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo. Boka ble til i årene som stipendiat ved Institutt for offentlig rett, Universitetet i Oslo. Hun har tidligere utgitt boka Barns rett til foreldre. Tvangsadopsjon av fosterbarn etter barnevernloven (1995).

Denne utgivelsen er også tilgjengelig i digital versjon på juridika.no.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
469
ISBN
9788215012094
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Format
25 x 18 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det er barnets sak:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Katten

Bjarne O. Braastad
Innbundet 
363,- 399,-

Edda

Snorre Sturlason
Innbundet 
399,-

1Q84

Haruki Murakami
Paperback 
189,-
 

Logg inn

Handlekurv