Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Kva tåler så lite at det knuser om du seier namnet på det?

Dette er ein ny og sterk, vakker og gripande ungdomsroman av Bjørn Sortland. Den handlar om 18-årige Markus som møter den fire år eldre Ingrid. Markus blir bergteken av henne frå første stund. Han gjer alt som står i hans makt for å bli kjæresten hennar. Les mer

244,-

279,- Spar: 35,-

Utsolgt
Dette er ein ny og sterk, vakker og gripande ungdomsroman av Bjørn Sortland. Den handlar om 18-årige Markus som møter den fire år eldre Ingrid. Markus blir bergteken av henne frå første stund. Han gjer alt som står i hans makt for å bli kjæresten hennar.
Det fantastiske er at han lykkast. Det grusomme er at ho skal døy.

Bjørn Sortland er ikke minst kjend for sin spennande barnebokserie Kunstdetektivene. Til no har det komme åtte bøker i serien. I 2005 kom Ærlighetsminuttet . ein ungdomsroman om kunsthistorie og kjærleik.


Medlemsvurdering:
Sortland har skrevet en svært vakker liten bok hvor den knappe nynorsken nesten er ren poesi. En 18-åring forelsker seg i en tre til fire år eldre jente som har frisyre som Sinead O'Connor. Det tragiske er at hun har lite hår pga uhelbredelig kreft og den lille vakre romanen er dermed en melankolsk kjærlighetshistorie om vanskelig og uforløst kjærlighet med vond sykdom som 3.part i et slags treantdrama. Boka har en vakker tittel og et vakkert cover, men er enda vakrere i seg selv. Kunst og kultur spiller en stor rolle og boka tar oss med til Tysklands golde landskap med stort hell. Knapp og konsis og med melodisk nynorsk. Forlaget presenterer det som en ungdomsbok, men den fortjener absolutt et større publikum. Et størst mulig publikum faktisk !

larsli

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
120
ISBN
9788203234903
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Format
20 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

l
larsli – 27.01.2008

– Sortland har skrevet en svært vakker liten bok hvor den knappe nynorsken nesten er ren poesi. En 18-åring forelsker seg i en tre til fire år eldre jente som har frisyre som Sinead O'Connor. Det tragiske er at hun har lite hår pga uhelbredelig kreft og den lille vakre romanen er dermed en melankolsk kjærlighetshistorie om vanskelig og uforløst kjærlighet med vond sykdom som 3.part i et slags treantdrama. Boka har en vakker tittel og et vakkert cover, men er enda vakrere i seg selv. Kunst og kultur spiller en stor rolle og boka tar oss med til Tysklands golde landskap med stort hell. Knapp og konsis og med melodisk nynorsk. Forlaget presenterer det som en ungdomsbok, men den fortjener absolutt et større publikum. Et størst mulig publikum faktisk !

O
Ole – 02.01.2008

– Nok ein gong har Bjørn Sortland skrive ei bok som tek opp dei vanskelege spørsmåla i livet, og på ein slik måte at eg føler eg har fått ei fin gåve når eg har lest den. Forfattaren tek på alvor at livet er mangfoldig, og at både glede, frustrasjon, lengsel, begjær og sorg er naturlege delar av det å vere menneske. Han skriv innsiktsfullt og livsbejaande. Det er ei fin, og samstundes svært trist, historie som vert fortalt. Kven kjenner vel seg ikkje att i den stormande forelskinga, dei lengtande kjenslene og i det å gjere alt for å få vere saman med den ein er glad i? Men kva då når den ein er glad i er sjuk og skal døy? Eg vil anbefale denne boka til alle som vil lese ei vakker historie om kjærleik.

J
JM – 21.12.2007

– Denne boka les eg ut på ein dag - og eg er heime med ein liten eittåring, så det seier litt om omfanget av denne, sånn i sider og antal ord. Det seier derimot ikkje noko om 'storleiken' på tematikken, handlingsspennet, personskildringane eller innhaldet. For dette er så absolutt ein innhaldsrik ungdomsroman. Her er mykje som lever vidare i lesaren etter at siste setning er lesen, og eg håpar denne boka får mange unge lesarar. Den korte og knappe stilen, dei luftige (og få) sidene og det nære innhaldet burde ligge til rette for det. Anbefalar gjerne denne, også til lærarar på U-trinn eller vidaregåande for bruk i undervisningssamanheng.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kva tåler så lite at det knuser om du seier namnet på det?:

Stella

Karin Kinge Lindboe
Nedlastbar lydbok 
159,-

Fluen

Martina Gaux
Nedlastbar lydbok 
279,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Daggry

Erin Hunter
Paperback 
154,- 169,-
 

Logg inn

Handlekurv