Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Manhattan

historier om New York

Torgrim Eggen har alltid vært fascinert av New York, og han skriver engasjert og kunnskapsrikt om dens musikk fra bebop til hiphop, om gateslang og skyskrapere, om provoserende komikere og frigjøringsbevegelser, om historien bak nyskapende ordkunst, billedkunst og matkunst. Les mer

305,-

349,- Spar: 44,-

Utsolgt
Torgrim Eggen har alltid vært fascinert av New York, og han skriver engasjert og kunnskapsrikt om dens musikk fra bebop til hiphop, om gateslang og skyskrapere, om provoserende komikere og frigjøringsbevegelser, om historien bak nyskapende ordkunst, billedkunst og matkunst. For Eggen er Manhattan ikke bare imponerende som fysisk virkelighet, men også "et sted der ideer fødes, der gamle murgårder svetter nye tanker.

...og anmelderne gir ros:

"En blanding av kulturhistoriske New York-klassikere og Torgrim Eggens velformulerte hverdagsobservasjoner gjør Manhattan til ei leseverdig bok."

Kåre Bulie, Dagbladet

"Forelsket i et ikon."

Torgrim Eggen har skrevet en herlig bok om New York. Han har kommet bak klisjeene, han har grepet byens atmosfære og karakter. Ikke minst har han forstått at New York er en essensielt jødisk by."

Knut Olav Åmås, Aftenposten

"Torgrim Eggen skriver lærd om en by som er verd oppmerksomheten... Manhattan er perfekt for unge mennesker som ennå ikke har opplevd alt det Eggen har opplevd. Den gir også et flott snapshot av verdens hovedstad, og virker oppfriskende for den popkultiverte gjengangerturisten".

Audun Vinger, Morgenbladet

"Størstedelen av Manhattan er skrevet med tilstrekkelig innsikt og selvironi til at Eggen, tross alt, klarer å manøvrere seg forbi de veste fellene. Ingen "konstrastenes by" her, nei. Klisjeene er ikke til å unngå i en bok om New York, men de som må med, møter forfatteren med edruelighet og til og med med nye vrier."

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"Begynn å lese hvor som helst, og du er fanget i løpet av noen linjer. Dette er ekte kjærlighet." Kjell-Richard von Wachenfeldt, Vårt land

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
328
ISBN
9788202245443
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Format
21 x 14 cm

Kunders vurdering

A
AlexanderKG – 09.07.2008

– Jeg hadde allerede sett denne boka i bokhandelen noen ganger da jeg bestemte meg for å lese den. Boka forteller både de kjente og de ukjente historiene om byen og dens befolkning, og jeg ble ikke skuffet. Vi blir kjent med New York slik man ikke blir kjent med den gjennom turistguidene. "Manhattan" beveger seg utenfor de største turistfellene og bredeste shoppinggatene og lar leseren få et innblikk i newyorkernes liv, utfordringer og drømmer - enten de er bosatt i det tjukkeste Harlem eller det innerste Manhattan, er dypttroende religiøse eller utpreget sekulære, lever som verdensberømte musikere eller bare er anonyme borgere som de fleste andre. Historiene blir fortalt på engasjerende og livlig vis. Riktignok er det ikke alt som er like interessant alltid, men en av bokas store styrker er måten den drar med seg leseren inn i emnet og lar leseren oppdage at selv det man normalt ser på som kjedelige tema blir underholdende. Det er på bakgrunn av dette jeg vil anbefale ¿Manhattan¿, enten man er en ekte New York-kjenner eller bare har vært der i tankene.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Manhattan:

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
409,- 449,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv